נושקת לגיל 31 אמרו לי שאף פעם לא מאוחר מדי. עובדת כרגע בחברת משאבי אנוש תפקיד משרדי אך מרגישה נורא מבוזבזת, וכולם גם אומרים לי את זה. למדתי הנה"ח ופרשתי מהר מאוד מחוסר עניין מוחלט! אוהבת נורא לעזור לאנשים ללמוד ולנתח אותם. היכן אוכל לקבל יעוץ אילו תחומים ניתן ללמוד? במיוחד ללא כל הפרוצדורה של השלמת בגרויות ופסיכומטרי. נטו לימודים בתחום. עדיפות רבה ללימודי ערב שאוכל גם לקיים את עצמי תוך כדי. תואר/מקצוע וכ"ו לא משנה לי... מודה אני מאוד בורה בכל מה שנוגע לזה מעולם לא התעניינתי... אשמח להכוונה :)
ש
שני יונגר
לימודי טיפול תעודה או תואר
שלום נטע לי,
למעשה יש לך שתי אפשרויות למסלולי לימוד. לימודים אקדמיים שמתחילים בדרך כלל בלימודי תואר ראשון בתחום כמו פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות ולאחר מכן אפשר להמשיך לתואר שני כזה או אחר ומשם לכיוון טיפולי. גם מסלולי לימוד לכיוון של עבודה סוציאלית יכולים להתאים לך. יחד עם זאת אין בהם לימודי ערב, אז הם כנראה לא בשבילך. אפשרות נוספת היא לימודי תעודה מתחומי הרפואה המשלימה למשל או קורסים להנחיית הורים וקבוצות למשל שיכולים להיות טובים לך גם כן. כדאי שתתחילי לקרוא על סוגי הטיפול השונים האפשריים ותחליטי מה הכי מתאים לך מבין כלל האפשרות. כשתהיי יותר מגובשת על תחום מסוים אוכל לכוון אותך לדרכים להשיג אותו.