שלום, הייתי רוצה לקבל הכוונה ללימודים. אני בת 22 ולאחר שנתיים של לימודים באו"פ לתואר מדעי (כימיה ומדעי החיים) פרשתי בעיקר מחוסר עניין. כרגע אני עובדת במשרה מלאה (מעוניינת להמשיך לעבוד תוך כדי התואר) , יש לי בגרות מלאה (ממוצע סביר, בתיכון לא חשבתי להשקיע) ואין לי פסיכומטרי. אני מאוד מתלבטת בנושא הלימודים, אם בכלל... בשירות הצבאי התעסקתי באלקטרוניקה, ונהניתי רק מהפן המעשי. כרגע אני עובדת בביטוח, ואני מאוד נהנית בעבודה ממציאת תקלות ובעיות. אם זה רלוונטי, למדתי לימודי איפור מקצועי ויש לי תעודה. אשמח לקבל כל רעיון, הכוונה ועזרה:) תודה מראש!
ש
שני יונגר
מה ללמוד?
שלום אלכסנדרה,
אני חייבת להודות שהצלחת לבלבל אותי. הבנתי שאת לא מתעניינת בכימיה ומדעי החיים וזה בסדר גמור. אך תחום העיסוק שלך לא קשור לאלקטרוניקה שאהבת בצבא וכן קשור באופן יחסי ללימודי ניהול או כלכלה (בדרך עקיפה ביותר כתארים המאפשרים קידום וקורסים מתקדמים בתחום). לא ממש הצלחתי להבין אלו בעיות את אוהבת למצוא ולתקן ולכן לא אוכל להשיב על כך. אם אלקטרוניקה מעניינת אותך, פני ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה או לתואר ראשון בתחום. אך לימודי תואר ראשון כמעט תמיד לא מאפשרים עבודה במקביל, בוודאי לא במשרה מלאה. לימודי ההנדסאי אפשריים גם במסלול ערב במכללות השונות. לגבי ניהול וכלכלה שציינתי קודם, אלו רק תארים שהם קרש קפיצה לתחום הביטוח אם את מעוניינת להעמיק בו ולהתקדם בו. מקווה שהצלחתי לענות על שאלתך. במידה ולא חזרי ופרטי מה בדיוק את מחפשת כדאי שאוכל לנסות ולעזור יותר. בברכה, שני