שלום, קראתי פה שלושה דפים בפורום והופתעתי לטובה מהמענה הקונקרטי והאדיב. אני פונה בעקבות רצון ללמוד קלינאות תקשורת.
אני בת 21, אחרי שירות צבאי מלא ופסיכומטרי 648. תעודת בגרות מיטבית בממוצע 102.6 (לפי אוניברסיטת חיפה) עם הגברה של ביולוגיה וכימיה, כל מגמה ב5 יח"ל. בנוסף נבחנתי במבחן אמי"ר וקיבלתי פטור (238). התכנון ההתחלתי שלי היה לימודי רפואה, אבל זה ירד מהפרק (אינטנסיבי מדי, ולא יאפשר לי לנהל משפחה כפי שאני מדמיינת) עלה במוחי הרעיון ללמוד מקצוע פארא-רפואי, טיפולי, שיעניק לי את האינטרקציה עם מטופלים וגם את הסיפוק. נושא השכר מאוד חשוב לי ואני לא מוכנה להתפשר בו, ועל כן שקלתי בנוסף לימודי הנדסה כימית. כרגע אני מאוד מתלבטת בין שני הנושאים, כאשר הלבט הדומיננטי הוא השכר. הבעיה היא שאין לי ממש מידע לגבי שכרם של קלינאי תקשורת, הבנתי שהעבודה אינה מתבצעת במשרה מלאה ויש לעבוד בשניים או שלושה מקומות במקביל כדי להגיע למשרה בהיקף מלא. אשמח למידע נוסף במידה ויש לך. תודה רבה שירלי
ש
שני יונגר
קלינאות תקשרות והנדסת כימיה
שלום שירלי,
השכר של קלינאי תקשורת מתחיל בסביבות 5000 ש"ח ויכול להגיע ל-12000 ש"ח כשכירה. יש גם הנותנים שירות באופן פרטי ושם כבר זה מאוד תלוי במוניטין למשל. לגבי השכר של מהנדס כימיה- מאוד תלוי באיזו מסגרת מועסקים וכן תלוי בוותק קידום ותחום העבודה בה עוסק המהנדס. השכר מתחיל בסביבות 7000 ש"ח ויכול להגיע לכ-20000 ואף 30000 ש"ח (למנהלי פרויקטים). לגבי היקף המשרה של הקלינאי תקשרות, מכיוון שלא ניתן לעבוד במשרה מלאה ועובדים מספר מקומות שונים (לרוב) זו הסיבה שרבים פונים לעיסוק עצמאי במקביל לעיסוק כשכירים.