שלום שני! לפני כחודש פניתי אליך , ואמרתי לך שהתחלתי פסיכומטרי , (למרות שהיו לי כ"כ הרבה התלבטויות והלכתי על זה לא בלב שלם) אך הבעיה שלי הסתבכה כרגע! ניגשתי עם גליון ציוני הבגרות שלי לבית הספר והם טענו כי מגיע לי תעודת בגרות למרות שהיה רשום שלא מגיע לי.. ולכן החלטתי לעשות גם פסיכומטרי. חודש אחרי (כיום) אני מקבל טלפון מהבית ספר ובו נאמר כי לא מגיע לי בגרות מלאה , אני נורא מבולבל האם סתם התחלתי פסיכומטרי? האם לעצור ולהתמקד בבגרות ? האם להמשיך? בבקשה עזרה דחוף!
ש
שני יונגר
פסיכומטרי בגרות ולימודים
שלום סהר,
אם מגיעה לך תעודת בגרות מלאה או לא מלאה זה יותר מכלום. הפסיכומטרי בכלל לא סותר את עניין תעודת הבגרות, הרי בכל מקרה מי שלא עומדת בתנאי הקבלה ללימודים אליהם הוא רוצה להתקבל מתבקש לעבור מכינה מתאימה. תעודת הבגרות שלך היא הכרחית בכל מקרה. ייתכן מאוד שנכשלת באחד המקצועות ולכן אתה זכאי לתעודת בגרות, אך היא כמובן לא בגרות מלאה. מה שאני מציעה שתעשה זה פשוט לעצור לרגע ולחשוב. מה אתה רוצה לעשות? כלומר מבחינת עבודה שאחרי הלימודים. כפי שבוודאי כתבתי לך בעבר, אפשר ללמוד לתואר אקדמי או ללימודי תעודה בהתאם למקצוע המבוקש, כאשר בדרך כלל תעודת הבגרות היא החלק הקריטי. עכשיו, הסיבה בגללה חשוב מאוד שתעודת הבגרות תהיה בידך היא פשוט כדי שתוכל לברר מה עליך לעשות כדי להתקבל ללימודים בהמשך. במידה ותצטרך לעבור מכינה ללימודים, אתה בהחלט לא תהיה הראשון וגם לא האחרון, כך זה עובד אצל מי שלא הצליח בלימודים בתיכון. אני מציעה שתחשוב טוב טוב מה אתה רוצה לעשות בחיים שלך. רק אז אפשר יהיה לשים את הדברים בצורה מסודרת ולדעת מה עליך לעשות כדי להגיע לשם. מקווה שתחזור אלי עם תשובה לגבי השאלה הזו.