ללמוד לתואר שני לאחר תואר ראשון באסלאם ומזרח תיכון
ללמוד לתואר שני לאחר תואר ראשון באסלאם ומזרח תיכון
עידו
2 תגובות
שלום, חברתי הולכת לסיים בקרוב תואר ראשון באסלאם ומזרח תיכון באוניברסיטת תל אביב, כרגע בממוצע 92. המטרה שלה היא להגיע למשרה בתחום הבטחוני/ממשלתי, אך היא חוששת שלא תצליח למצוא עבודה כזו רק עם תואר ראשון. האם לימודי תואר שני במזרח תיכון או בתחומים דומים משפרים משמעותית את הסיכויים למצוא עבודה בתחום בו היא רוצה לעבוד? או שיש דרכים אחרות לשפר את הסיכויים למצוא משרה כזו? כמו כן, האם כדאי להמשיך לתואר שני מיד לאחר תואר ראשון, או להקדיש לפחות שנה לנסיונות התקבלות למשרות בהן היא מעוניינת בארגונים ממשלתיים ובטחוניים?
ש
שני יונגר
המלצה לדרך פעולה
שלום עידו,
אני לא יודעת לומר מה הם הסיכויים של חברתך למצוא עבודה בתחום שלה, כי בהחלט הוא שמור למומחים ואנשי מקצוע בתחום. לכן, אני ממליצה לה לחפש עבודה גם אם שולית ביותר בתחום עצמו או בארגון ממשלתי בטחוני בכל תפקיד שלא יהיה רק כדי שתהיה לה דריסת רגל בהם ולאחר מכן להירשם לתואר שני ולהתמחות בתחום שהיא תראה לנכון שממנו תוכל להתקדם. לכן המסלול העדיף לדעתי הוא חיפשו עבודה ולאחר מכן הרשמה לתואר שני כי לעיתים קשה למצוא עבודה כי תואר שני דורש ברוב המקרים יום מלא באמצע השבוע שמקומות עבודה לא שמחים לאפשר לעובדים חדשים ובוודאי לא רוצים לקבל עובדים המתנים משרה בארבעה ימי עבודה בלבד.
בברכה, שני
מ
מיכל בן יוסף
תגובה מאוניברסיטת תל-אביב
אין לי מידע לגבי השיקולים של הארגונים הבטחוניים בקבלת מועמדים לעבודה, כך שקשה לי לעזור בנושא זה.
אני יכולה רק להמליץ לעיין באתרים של גופים כמו המוסד והשב"כ, שכיום הם מאד נגישים, ושם יש מידע לגבי פיתוח קריירה בארגונים אלה, דרישות הקבלה ושאלות ותשובות בנושא. אפשר גם לכתוב להם דרך האתר ולשאול.
בברכה,
מיכל בן יוסף המרכז לייעוץ לימודי אוניברסיטת תל-אביב