היי אני בן 22, משוחרר כבר 8 חודשים ואני פשוט עייף מעבודות מלצרות או מכירות ורוצה ללמוד משהו שאוכל יותר לאהוב ולעשות קריירה ממנו.. אבל האמת היא שאני לא חושב שאני טוב בהרבה דברים, הדבר היחיד בבית ספר שבא לי בקלות זה אנגלית אבל אם אני אעשה תואר בזה מה זה ייתן לי?
אני אוהב מחשבים אבל גרוע במתמטיקה, לא יודע מה כבר אפשר ללמוד שאתחבר אליו ואצליח, אשמח לייעוץ אם אפשר
ש
שני יונגר
יש לי חומר למחשבה בשבילך
שלום יוני,
כל אחד יכול להיות טוב במשהו, ולימודים הם לא פיקניק עבור הרוב. מה שכן אתה חייב להחליט לפני שתתחיל ללמוד כי אתה מוכן להתחייב ללימודים ולהשקיע בהם. חשוב לי מאוד שתחשוב במה היית רוצה לעבוד, אל תחשוב על לימודים, אלא על העבודה. איך היית רוצה שהיא תהיה באיזו מסגרת ומה היית רוצה לעשות בה. הלימודים הם רק הכלי כדי להגיע לשם. חלק מהתכונות החשובות בבחירת מקצוע ללימודים הם האישיות שלך ולכן אני מבקשת שתחשוב בצורה הזו. בנוסף, אתה יכול להחליט גם באיזה מסלול היית רוצה ללמוד ואם תואר אקדמי כל כך חשוב לך, כי עם לימודי הנדסאים וטכנאים למשל אפשר להגיע לא פחות רחוק כיום. אפשרות טובה נוספת היא שתפנה ליחידה להכוונת חיילים משוחררים ותבקש הפנייה לייעוץ לימודים. לפחות תוכל לקבל מהם כיוון לתחומים שאתה פוטנציאלית יכול להיות בהם טוב. אני אשמח אם תחזור אלינו לאחר קצת מחשבה ובמיוחד אחרי ייעוץ במכון לייעוץ לימודים ואוכל לעשור הרבה יותר.