לימודי גישור ויישוב סכסוכים לתואר שני באוניברסיטת תל אביב
לימודי גישור ויישוב סכסוכים לתואר שני באוניברסיטת תל אביב
שלי
2 תגובות
נרשמתי והתקבלתי ללימודי תואר שני בגישור ויישוב סכסוכים באונ' ת"א, אך אני עדיין מתלבטת האם באמת ללמוד את התחום. מה הסיכויים למצוא לאחר מכן עבודה בשוק? ממה שאני קוראת ושומעת, התחום הזה דיי פרוץ וכל אחד יכול להגדיר את עצמו כמגשר. האם ניתן להרוויח משכורת טוב בתחום זה?
ש
שני יונגר
האם ללמוד לתואר שני בגישור
שלום שלי,
יש האומרים כי התחום מחייב הרבה אנשי מקצוע ויש שלא. קשה לומר האם זה באמת תחום עיסוק המאפשר תעסוקה במשרה מלאה. העניין בתחום הפרוץ הוא שרבים עוסקים בכלים של הגישור לצרכים שונים ולא בהכרח כדי להיות מגשרים בין סכסוכים. יחד עם זאת, יש אנשי מקצוע בחברות גדולות שעוסקים בדיוק בזה, תחום הגישור נכנס לתוך עולם המשא ומתן ושם הכלים הם חשובים מאוד . אני לא יודעת לאיזה כיוון את מכוונת, אך בהחלט כדאי לחשוב טוב טוב מה תרצי לעשות עם התואר ותחליטי בהתאם.
תגובה מאוניברסיטת תל-אביב
הי, תחום הגישור הוא אכן פופולרי מאד ואנשים רבים לומדים אותו, הן במסגרת קורסים קצרים והן במסגרת לימודי תואר שני ביישוב סכסוכים. היות וכל כך הרבה אנשים מוסמכים לעסוק בתחם זה נוצר מצב שלא לכולם יש עבודה, בודאי שלא במשרה מלאה. על מנת להצליח בתחום מומלץ רקע מקצועי רלבנטי, לדוגמה עריכת דין או עבודה סוציאלית, ואז יש סיכוי להכנסה טובה. רבים עוסקים בגישור באופן חלקי לצד עבודה נוספת או שפחות מצליחים להשתלב בתחום. כדאי לקחת כל זאת בחשבון לפני קבלת ההחלטה הסופית בדבר בחירת מסלול הלימודים. בהצלחה, ענת מאוניברסיטת תל-אביב