יחסים בינלאומיים - לשלב עם מנהל עסקים או מדעי המדינה?
יחסים בינלאומיים - לשלב עם מנהל עסקים או מדעי המדינה?
ע
1 תגובות
לאחר הרבה לבטים כבר נסגרתי על שניים שלושה אפשרויות לתואר ראשון ואני מתלבט ביניהם. אני נוטה יותר לצד ההומני, אבל מעדיף שהתואר יהיה רחב ויתן לי גם קצת כלים מעשיים. לכן, חשבתי על אפשרות ללמוד יחסים בינלאומיים+מנהל עסקים בעברית, כדי שיתן לי בסיס רחב לכמה נושאים. האם כדאי? האם כדאי למקד את הלימודים יותר ולשלב בין יחסים בינלאומיים למדע המדינה דווקא? (אני מאוד רוצה לעבוד במשרדי ממשלה ובכנסת- לכן ירושלים). התלבטות שנייה שיש לי היא האם לקחת בחשבון את בן גוריון, שמציע שילוב די דומה של פוליטיקה ממשל וניהול. הכל יותר זול ואני די מכיר את האזור, מצד שני התואר יהיה שווה פחות והזדמנויות התעסוקה פחותות מאשר בירושלים. האם לדעתך ההבדל גדול בין התארים? הבנתי שבתארי מדעי החברה החשיבות למוסד הלימודים שלמדת היא גדולה.
מצטער על הכתיבה הרבה אך גם ההתלבטות גדולה. תודה
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המדינה כתואר דו חוגי
שלום,
ראשית חשוב לי להבהיר כי לא אעשה עבורך את ההשוואה שאתה מבקש כי אינני יכולה כמנהלת פורום להשוות בין מוסדות לימוד. אני רק יכולהלומר לך שאם אתה רוצה לעסוק בכל הנודע לפוליטיקה לדעתי אין שום טעם לערבב בין לימודי מדעי המדינה ללימודי מנהל עסקים. למרות שזה תואר מעניין ביותר לטעמי. אבל מכיוון שאתה מאוד ממוקד בתחום העיסוק שמעניין אותך לעסוק בו, אז תמשיך להיות ממוקד ולך ללמוד את התחום הרלוונטי ביותר עבורך. חשוב על כך. כדי להשוות בין האוניברסיטאות, אחת הדרכים הטובות ביותר היא להגיע ולשמוע ולפגוש את הסטודנטים בכל מסלול. הם ידעו גם להעביר ביקורת בונה וגם לתת לך את כל המידע החשוב מסביב.