שלום שני, אחרי שעברתי ביסודיות על הפורום וראיתי את התשובות המקצועיות שאת נותנת החלטתי לכתוב גם. אני מסיימת ממש עכשיו תואר ראשון בספרות. כרגע, אני עובדת בעבודה של משמרות בתחום התקשורת, אז אני רוצה לנצל את העובדה ולהמשיך ללמוד. אני לא יודעת לאן לפנות. אני לא חושבת שתואר שני בספרות יעזור לי במשהו. חשבתי על תואר שני בתקשורת (צריך לעשות השלמות), או תואר שני בספרות אנגלית (גם צריך לעשות השלמות), או אולי בכלל לפנות ללימודי עריכה לשונית. אני ממש מבולבלת, אבל גם מרגישה שאני רוצה להמשיך ללמוד. מבחינת תעסוקה הייתי רוצה לנסות משהו קצת יותר פרקטי, אבל לא יודעת מה. האם תוכלי לעזור?
ש
שני יונגר
מה ללמוד אחרי תואר ראשון בספרות?
שלום דורי,
ראשית, תודה רבה! אני לא יודעת לצערי מה את עושה בתחום התקשורת ואם תואר שני בתחום באמת יכול לעזור לך. אולי דווקא קורס מקצועי בתחום העיסוק שלך או בתחום עיסוק אחר שהחברה בה את עובדת מציעה יכול להועיל לך יותר. אני בהחלט מסכימה איתך כי תואר שני בספרות לא יועיל לך יותר מידיי אלא אם את מעוניינת במחקר בתחום, אבל גם שם קשה מאוד להשיג מימון. אני בהחלט חושבת שכדאי שתשקיעי בבחירת מקצוע לימודים פרקטי המתאים למה שאת רוצה לעשות בעתיד. את כמובן מוזמנת לחזור לספר לי מה את עושה היום ואם יש תחום ספציפי בתוך עולם התקשרות שבו את עוסקת. אני מאוד אשמח לשמוע מה את רוצה לעשות ואיך את רוצה לעשות את זה.