היי, אני בעלת תואר ראשון במידענות מבר אילן. סיימתי התואר לפני מספר שנים ולא עוסקת בתחום המידענות אלא יותר בתחום התוכן ומערכות מידע. אני מעוניינת להיכנס לתחום התוכן באיטרנט . האם כדאי ללמוד תואר שני במידענות או קורסים בתחום האינטרנט כמו קידום אתרים. תודה רבה.
ע
ענת מאוניברסיטת ת"א
תגובה מאוניברסיטת תל-אביב
הי, האמת היא שבמקרה זה אני מתלבטת מה להשיב. בדרך כלל אני סבורה שתואר שני עדיף על לימודי תעודה, ולו רק מבחינת היוקרה ואפשרויות הקידום והשכר במידה ועובדים בארגון ציבורי. אבל במקרה זה אני לא משוכנעת שהתואר השני במידענות יתרום יותר מקורס הן מבחינת רכישת תכנים ומיומנויות הדרושים להשתלבות בתחום והן מבחינת שיפור סיכויי הקבלה לעבודה. יכול מאד להיות שדווקא קורס טוב וממוקד יהיה הרבה יותר יעיל. ממה שקראתי יתרון נוסף של הקורסים הוא האפשרות ליצירת קשרים מקצועיים דרך המרצים והתלמידים האחרים שהרבה פעמים הם אנשי מקצוע שעובדים בתחום ומכירים את השטח.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי ענת מאוניברסיטת תל-אביב
ש
שני יונגר
אין צורך בלימודים אקדמיים
שלום מירב,
אני ממש לא רואה סיבה להמשיך בדרך אקדמית אם זה הכיוון שלך. אני בעד קורסים לצורך תעודה בלבד בתחום הזה, ממש לא דרך אקדמית, היא לא מתאימה.
לימודי המשך לאחר תואר ראשון במידענות
היי, בעקבות התשובות לשאלתי הקודמת, אני חושבת שאכן כדאי לי להתקדם לכיוון קורס בעולם התוכן שימשיך או יתקשר לתואר הראשון במידענות. מאחר ויש המון קורסים בעולם התוכן כגון, קידום אתרים, ניהול תוכן באינטרנט, שיווק באינטרנט ועוד, מה מומלץ יותר ללמוד מבחינת הרקע האקדמי שלי, תעסוקה לאחר מכן ובנוסף באיזה ממסד מומלץ ללמוד את הקורס? המון תודה לעונים.
H
HackerU
לימודי המשך
שלום מירב, במקרה שאת מציגה אני חושבת שקורס בתחום האינטרנט מתאים יותר לדרך ההמשך שלך. קורס קידום אתרים ניתן ללמוד בהאקריו, ג'ון ברייס, נס ועוד. בברכה, נגה