שלום, בתיכון מאוד התעניינתי ונמשכתי ללימודים בתחום ההומני, לדוגמא: מחשבת ישראל, היסטוריה, אזרחות. אין לי בריחה מסוימת מלימודים ריאליים, אבל אני יותר מתעניין בלימודים הומניים. לא ממש הצלחתי למצוא לימודים הומניים שיהיה אפשר להרוויח בהם משכורת מכובדת (למעט פסיכולוגיה). רציתי לשאול: א) האם לימודי חשבונאות יכולים, לדעתך, להתאים לי? לפי מה ששמעתי, הלימודים בחשבונאות הם ריאליים, אך גם מצד שני, כוללים גם צדדים הומניים. ב) האם תעשייה וניהול זהו תחום שיכול להתאים לי? אני חושש מזה שהנדסה הוא תחום ריאלי מדי בשבילי.
תודה!
ש
שני יונגר
לימודי הומניים או ראליים
שלום חיים,
א) הלימודים הם ראליים לחלוטין. אולי החלק ההומני הוא הדרישה לכתוב ביקורות, אך לא ברור לי מה עוד יכול להיות הומני בתחום הזה. ב) בתוך הנדסת תעשייה וניהול יש תחום אחד שהוא יותר הומני וזה כל הנושא של הנדסת אנוש. הלימודים עצמם מאוד ראליים, אך העובדה לאחר מכן לעיתים יכולה להיות קצת פחות. משכורות מכובדות היום מרוויחים בעיקר מי שלמדו מקצועות מדעיים למיניהם, כך שאת השיקול בין המשיכה הטבעית שלך לבין יכולת ההשתכרות לאחר הלימודים אתה מוכרח לעשות לפני שתבחר מסלול לימודים. אפשרויות נוספות לשילוב בין הומני לראלי הן לימודי תקשורת, לימודי מדעי המדינה ולימודי מנהל עסקים בהתמחויות של שיווק ופרסום או משאבי אנוש. אפשר להגיע בתחומים הללו גם לשכר מאוד יפה, אך זה לוקח מעט יותר זמן והתנסות בעבודה (וכישרון כמובן).