אני חייל משוחרר די טרי, אחרי טיול בתאילנד. אני בחור מאוד ריאלי בראש ובחיים ככלל. אני אדם של תכל'ס ולא של פילוסופיה והומניות. אני מנסה לתפוס כיוון של לימודים, אך איני מכיר את כלל האפשרויות שניתן ללמוד. האם יש דרך כלשהי לדעת מהם כלל המקצועות פה בארץ? מה המקצוע הכי מבוקש לאורך זמן? מה המקצוע שהכי כדאי ללמוד אותו? איך לדעת אם הוא מותאם בשבילי?
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע לימוד
שלום חן,
תחומי הלימודים הריאליים מתמקדים בעיקר בתחומים הבאים: הנדסה, הנדסאים, כלכלה חשבונאות וכל הפיננסים למיניהם, תחומי הרפואה והמחקר מתחומי הביולוגיה בכלל. מבין כלל התחומים אלו בהם הבוגרים עוסקים באופן יחסי לאורך זמן הם תחומי ההנדסאות למיניהם גם הנדסאים וכמובן תחומי הרפואה. תחומי הפיננסים מצעים בחלקם עבודות קבועות לאורך זמן ובחלקם לא, אז הם פחות קבועים בעיני. אם אתה שואל לדעתי, במידה ותחומי הרפואה והמחקר סביב הרפואה אינם מעניינים אותך (הם גם פחות ראליים ביחס לאחרים) אני הייתי בוחרת או במסלול הנדסאי או במסלול להנדסה. בתוך ההנדסאות התחומים החזקים ביותר כיום הם מכוונת, כימיה ובניין (או הנדסה אזרחית שהם אותו הדבר כמעט). מה הכי כדאי ללמוד או מה מותאם לך הם שילוב של תחום העניין שלך ואופי התעסוקה שמאפשר כל מסלול לימודים. לשם כך, צירפתי לך קישור לתחומי ההנדסה למיניהם. קרא והתמקד לדעתי בתעסוקה האפשרית. חשוב מאוד שהיא תתאים לציפיות שלך לאחר הלימודים.