היי, אני רוצה להתחיל ללמוד, אבל הבחירה לאן להירשם ולאיזה מקצועות נורא מבלבלת אותי. אני רוצה ללמוד לתואר שישמש לי למקצוע כבר מהתואר הראשון. אני אוהבת פרסום, שיווק , תחומי האבחון, משאבי אנוש, אך אני לא יודעת לאיזה תואר ללכת ואיפה עדיף ללמוד. מכללה/ אוניברסיטה. האמת גם לא בטוחה שקיים תואר בפרסום ושיווק אלא יותר תעודה. אני כל כך חסרת כיוון שחשבתי על הכל עברתי שירותי אנוש לכלכלה אחר כך חשבתי על מנהל עסקים וכבר חשבתי להתפשר על חינוך וזהו. אפשר בבקשה לקבל עצה למתחיל. אני רוצה ללמוד בסוף משהו שאני אוהבת וגם נחשב לתואר שיש מה לעשות איתו במוסד לימודים נחשב. עזרה... בבקשה... אני כבר ממש מיואשת. תודה
ע
עדי
המלצה
הייתי במצב שלך בדיוק לפני שנה, רציתי לבחור בתואר בתחום מדעי החברה אבל גם שאצליח לעבוד כבר לאחר התואר הראשון (ובשכר סביר) הייתי בדילמה בין הרגש לפרקטיקה, והופנתי ליועצת מאוד מנוסה שעזרה לי בצורה מאוד ממקדת ואישית. כי אין תשובה אחת שתתאים לכל אחד במצב הזה.
ע
עדנה
היי עדי
אפשר לדעת מי היועצת? ואם מותר לשאול בסופו של דבר מה החלטת ללמוד ואיפה? תודה
ש
שני יונגר
את מתלבטת בין שני מקצועות עיקריים
שלום עדנה,
לימודי פרסום ושיווק נלמדים במסגרת תואר ראשון במנהל עסקים או תואר ראשון בתקשורת. אפשר ללמוד לתחומים אלה באוניברסיטאות או מכללות לשיקולך. לגבי משאבי אנוש, יש תארים מתחום מדעי ההתנהגות והפסיכולוגיה עם דגש על משאבי אנוש ויש גם אפשרות ללמוד במסלול משאבי אנוש בלימודי מנהל עסקים. גם כאן ניתן ללמוד למסלולים אלה גם במכללות וגם באוניברסיטאות. על חינוך, אני ממליצה לא להתפשר, צריך לרצות לעסוק בתחום הזה ולא להתפשר עליו. התחום הזה לא מתאים לכל אחד אלא רק למי שרוצה לעסוק בו. אלו לא לימודים קלים והעבורה בהוראה דורשת הרבה מאוד השקעה. תחומי האבחון וכו', משתייכים או למדעי ההתנהגות או לפסיכולוגיה. לסיכום, מסתבר שלמרות הבלבול הגדול שלך את למעשה מתלבטת בין שני מקצועות עיקריים: 1. מנהל עסקים- עם התמחות שניתן לבחור בשנה השנייה ללימודים 2. פסיכולוגיה/ מדעי ההתנהגות לדעתי להתלבט בין שני מסלולי לימוד הרבה יותר פשוט מאשר בין חמישה או שישה שחשבת שקיימים בהתחלה.
עוד שאלה
קודם כל תודה, לגבי מנהל עסקים עם התמחות בפרסום או שיווק הבנתי שקיים רק במכללות, המכללה הכי קרובה אליי היא מכללת כרמל, ועליה לא כל כך שמעתי מחמאות משום שהיא מכללה חדשה יחסית. לגבי פסיכולוגיה/ מדעי המדינה האם יש מוסד לימודי שקיים בו מסלול ששם דגש על משאבי אנוש שידוע? ולבסוף מה מומלץ ללמוד בימים אלה? באיזה מן הכיוונים אפשר להתקדם למספר תחומים כבר מתואר ראשון? תודההה על היחס