עבודה בארגונים חברתיים לאחר תואר שני במדיניות ציבורית
עבודה בארגונים חברתיים לאחר תואר שני במדיניות ציבורית
רעות
4 תגובות
שלום רב, אני מתעניינת בתואר שני במינהל ומדיניות ציבורית. אני מאד פעילה חברתית ומתכננת להשתלב בתפקיד הנהגה כלשהו (לאו דווקא במקום פורמלי, אולי בעמותה או תנועה חברתית), ולכן חשבתי שהתואר הזה יתאים לי. האם אני צודקת? האם מישהו יודע היכן לומדים את התואר הזה בדגש מעשי ולא מחקרי/תאורטי? תודה, רעות.
ש
שני יונגר
יש לי רעיון בשבילך!
שלום רעות,
אני רוצה להציע לך כיוון חשיבה אחר לגמרי. אם את רוצה להיכנס לתחום העמותות למיניהן ושם להתקדם לתפקידי הנהגה ניהול וכ'. אולי כדאי שתקלי ללמוד לתואר שני בניהול ארגונים חברתיים. נשמע לי כמו תואר הרבה יותר מתאים. תואר שני במדיניות ציבורית אינו מייעד את הבוגרים שלו לכיוון שאת מחפשת והוא מתאים ואף מיועד לעובדים בחברות וארגונים ציבוריים (עיריות למשל) שצריכים תואר שני כדי להתקדם בעבודה. אני חוששת ששם לא תמצאי את מה שאת מחפשת.
האמת שזה היה הרעיו המקורי
אבל החשיבה שלי היא שכדי לעשות שינוי חברתי צריך לדעת איך הדברים עובדים מבפנים... את לא חושבת? ללמוד ניהול עמותות זה סבבה, אבל זה לא יעזור לי בשום פעילות חקיקתית למשל...
ש
שני יונגר
השיקול הסופי יהיה שלך כמובן
שלום רעות,
בגלל היכרותי עם מסלולי הלימוד של מדיניות ציבורית, אשר ממש מכוונים לעבודה ניהולית כזו או אחרת בתוך ארגונים מוניציפליים בעיקר. אני חוששת שאת תחטיאי את המטרה. ההיכרות שאת מדברת עליה והידע הדרושים כדי להצטרף לארגון פורץ דרך שרוצה לעשות שינוי אינם נובעים דווקא מלימודים אלו ויותר מניסיון בשטח ולמידתו בפועל. את כמובן תעשי את הבחירות שלך, אני מציעה שתכנסי ותקראי את הסילבוסים של הקורסים השונים בכל תואר ותשלבי את זה עם הדברים שכתבתי לך כאן ובתגובתי הקודמת. הלימודים מאוד מעניינים, אך אולי הם יחטיאו את המטרה שלך. כך אני פשוט חוששת. אבל כמובן שייתכן ואני טועה.