שלום, אני מתלבטת בבחירת מקצוע לימודים. השאיפה שלי היא ללמוד לימודים אקדמאים אולם אין לי כיוון מוגדר. בייעוץ תעסוקתי המליצו לי על מידענות. האם במידענות יש עבודה? האם זהו תואר שיאפשר לי להתקדם ? חשבתי גם על תחומים כמו כלכלה, מערכות מידע אבל אני חוששת מרמת הקושי כיוון שאני יותר הומנית מריאלית. אומנם עשיתי 5 יחידות מתמטיקה וסיימתי עם ציון 100 אבל אני חוששת שיהיה לי קשה בלימודים ראליים כי זה לא היה קל. אני יודעת שאני רוצה עבודה משרדית, שבה אוכל להתקדם ולהרוויח משכורת מכובדת. אשמח לעצה ...
ש
שני יונגר
מה כדאי ללמוד לתואר ראשון?
שלום ילנה,
מידענות וספרנות הולכים יחד במקרים רבים. יש העוסקים במידענות בתוך חברות וארגונים גדולים מכיוון שכיום יש צורך באנשים המומחים בסידור אויתור מידע בגלל ריבוי המידע ואף הצפת המידע בעידן בו אנו חיים. קשה לי לומר לך שתוכלי להתקדם לתפקידים בכירים או ששכרך יהיה גבוה כי התחום עדיין בחיתוליו. בחלק מהחברות מעדיפים אנשי מקצוע מאותו התחום שבו עוסק החברה שמועסקים כמידענים. יש בזה הגיון כי המומחיות וההיכרות עם תחום העיסוק מקלה את העבודה. בכל מקרה, המלצתי אליך היא ללמוד מידענות כקורס או כתור שני ולא כתואר ראשון. בחרי בתואר ראשון אשר התוכל שלו מעניין אותך או בתחום אשר יביא אותך לעיסוק שמעניין אותך. שמרי את הידענות להמשך הדרך. זו דעתי.
אז מה כדאי ללמוד?
שלום רב, אני מודה לך על תשובתך בנוגע לשאלתי הקודמת העוסקת במידענות. הייתי רוצה לשאול לאיזה כיוון כדאי לי ללכת? כשאני סוקרת את רשימת המקצועות, תוכניות הלימוד וכו' אני לא מוצאת משהו שימשוך אותי. וגם אם ישנם תחומים שמסקרנים אותי בבדיקה מעמיקה הם מייד נפסלים. מה עליי לעשות? כמו שציינתי בשאלתי הקודמת אני יותר הומנית מריאלית, ולכן כשאני באה לבחון מקצועות ריאליים שהם גם ריווחיים אני נותרת עם הספק אם לא יהיה לי קשה מידי בלימודים של מקצועות כמו כלכלה ,חשבונאות, מערכות מידע... סיימתי את לימודיי בתיכון בהצטיינות אבל קיים בי החשש שבלימודים מעמיקים במקצועות הדורשים חשיבה מספרית יהיה לי קשה.יחסי אנוש גם הם מהווים קושי מה שפוסל מקצועות רבים נוספים... באבחון שעשיתי נמצא כמו שידעתי שאני חזקה יותר בתחום המילולי מאשר המספרי... אשמח לכיוון מחשבה חדש, עצה טובה או כל רעיון אחר... תודה.