היי, הנני בוגרת תואר ראשון בקרימינולוגיה ובפוליטיקה וממשל ומעוניינת להמשיך לתואר שני. הבעיה היא שאינני יודעת לאיזה כיוון לפנות, מאחר ואני רוצה להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלי, כי תואר ראשון בקרימינולוגיה לא נראה לי שיש מה לעשות איתו כל כך... אם כך, מה כדאי לי? ואיזה אופציות בכלל פתוחות בפניי לתואר שני....?
תודה :)
ש
שני יונגר
שינוי כיוון החשיבה בנוגע ללימודים ועבודה
שלום פרח,
אני רוצה לעזור לך לכוון את המחשבה שלך לכיוון נכון יותר. אתחיל בזה שאינני יכולה לומר לך מה ללכת ללמוד בדיוק בגלל כיוון מחשבה שגוי. דרך החשיבה על לימודים לתואר ראשון שני או בכלל חייבת להיות ברמה הפרקטית, כלומר מה אני רוצה לעשות בחיים, בעבודה ומה אני צריכה ללמוד או לעשות כדי להגיע למקום הזה. התואר שעשית יכול להביא אותך לעבודות בתחום הפוליטיקה והממשל בעיקר אם יש לך ניסיון בתחום כסטודנטית לתואר ראשון. בתחום הקרימינולוגיה יש מעט מאוד אפשרויות תעסוקה והן שמורות לבוגרי תואר שני בתחום. עכשיו, אני רוצה לשלוח אותך לחשוב, מה את רוצה לעשות? איפה את רוצה לעבוד? בתור מה במקום העבודה? כמה את מוכנה להשקיע לשם כך? ועוד כל קריטריון שיכול להיות רלוונטי עבורך למקום אליו את שואפת להגיע. כאשר תהיי מגובשת יותר לגבי מה את רוצה לעשות, נוכל לייעץ לך לגבי דרכים אפשריות להגיע לשם. אך לומר לך מה ללמוד, אינני יכולה. כי אם אני לא רואה מטרה ברורה בסוף הדרך והמטרה היא להצליח למצוא עבודה, בשביל זה את לא צריכה אותי ועבודה את כבר יכולה למצוא היום. השאלה היא מהי עבודה טובה בשבילך ומה את חולמת לעשות.
המשך לימודי תואר שני
היי שני, הרי כל העניין במציאת עבודה בשוק היא עניין של ייחודיות. להיות בעל נתונים מעניינים וטובים פרקטית ביחס למועמדים אחרים. השאלה שלי הייתה מה ניתן ועדיף לשלב עם התואר הראשון שעשיתי. האם להמשיך בכיון מדעי המדינה? מדעי החברה? אני יכולה רק לומר שאני שואפת להשיג עבודה בעמדת מפתח במוסד ממשלתי בין אם זה פרקליטות צבאית (שכן תחום המשפט מושך אותי והבנתי שניתן להתקבל לשם עם תואר ראשון בקרימינולוגיה) ובין אם זה במשרד ממשלתי. אין לי דרך ברורה, אבל אני תמיד טוענת שבדרך מגיע תיאבון. המטרה שלי היא פשוטה. להיות ייחודית בשוק עם תואר ראשון ושני שיכולים להיות רלוונטיים למספר תחומים במקומות עבודה. אני מקווה שהצלחת להבין אותי..