שלום רב, אני לומדת עכשיו תואר ראשון בפיזיותרפיה המצב בשוק הוא לא ממש טוב...הייתי רוצה בסיום לימודיי להתקבל לתואר שני במשהו אחר מלבד פיזיותרפיה. לאילו פקולטות בתחום הטיפולי אפשר להתקבל (כאלה אשר יתנו לי מקצוע בסיום התואר השני ולאו דווקא מחקר או פיתוח)...
לאיזה כיוון אני יכולה לקחת את הפיזיותרפיה מבחינת לימודים המשכיים?
האם יש אופציה של ללמוד רפואה? (בדגש על אורתופדיה) או אולי דווקא משהו כמו ריפוי בעיסוק בתואר שני, או מסלול תרפיות .
מהן הדרישות ומה התנאי קבלה לכל אחד ממסלולים אלה ואיפה ניתן ללמוד?
ש
שני יונגר
הסבה מקצועית מפיזיותרפיה לתחומים אחרים
שלום גל,
האופציה ללמוד רפואה קיימת לבוגרי ריפוי בעיסוק, כמובן שיש לעמוד בתנאי הקבלה ללימודי רפואה לאקדמאים, אך התשובה היא כן. לגבי תואר שני בריפוי בעיסוק, ללא תואר ראשון בריפוי בעיסוק לא ניתן לעבוד בתחום, לכן יש עדיפות שתנסי להתקבל לתואר ראשון נוסף בריפוי בעיסוק. כמה פטורים תקבלי וכו', רק מוסד הלימודים יוכל לומר לך. לגבי מסלול תרפיות, למה כוונתך? תנאי הקבלה לרפואה הם: תואר ראשון בתחום מתאים עם ממוצע גבוה ככל האפשר וכן מעבר של בחינת GRE ומבחני קבלה נוספים. תנאי הקבלה לריפוי בעיסוק הם פסיכומטרי של 650 לפחות וכן ממוצע למעלה מ-85 בתואר הראשון.
תרפיות
היי אז לא הבנתי את המשפט הראשון במה שכתבת, האם הכוונה היא שאני כן יכולה עם תואר ראשון בפיזיותרפיה להמשיך לרפואה? על סמך תואר ראשון בפיזיותרפיה?
והשאלה שלי לגביי תרפיות יש תואר שני באוניברסיטת חיפה שאני רואה והן בסמינר הקיבוצים של תרפיות באומנות בתנועה ודברים כאלה... מהם תנאי הקבלה לכל אחד מהתחומים, והאם זה משתלב עם הפיזיותרפיה...