היי, אני מתלבטת מה ללמוד שנה הבאה, בעיקרון ממש חשוב לי לממש את הכישרונות שלי ולעסוק במשהו שמעניין אותי ומצד שני איך אני אמורה לדעת שיהיה לי מזל בזה ואני לא סתם אלמד תואר ולכן בצד השני יש את ההתלבטות האם ללמוד ניהול שלא כל כל מעניין אותי אבל יש בזה כסף טוב ורוב הסיכוי שתהיה בזה עבודה.
ש
שני יונגר
לעשות את מה שיעניין אותך ויעשה אותך מאושרת
שלום נעה,
חשוב לי לומר לך בכנות, שהיום אין הבטחות באף תחום. התחומים שבהם יש הבטחה בדרך כלל הם תחומים שבהם השכר מאוד נמוך ושם הביקוש נמוך לעבודה (לרוב). אם ללמוד קולנוע ושירה, זה השיקול שלך מול ההבנה שלך את הכישרון שלך והיכולות שלך להתמודד עם התחום המאוד קשה הזה. שם באמת יש מעט מאוד מקום בצמרת. אבל אם את מחפשת כל עבודת בק-אופיס (לצורך העניין) בעולם הקולנוע והטלוויזיה ולאו להיות בפורנט, אז יש כבר יותר היצע. עדיין אין היצע אינסופי אבל יש היצע גדול יותר מזה של מי שמגיע לקדמת הבמה. אם ניהול לא מעניין אותך, אז אל תלמדי ניהול, אבל אם את רוצה רשת ביטחון לתחום הקולנוע, אז כדאי שתלמדי למשל עריכת ווידאו, שמי שטוב בזה ישלו יופי של עבודה ובשכר גבוה. או למשל גרפיקה או אנימציה או כל דבר שקשור לעולם הקולנוע ואנו דווקא משחק או בימוי. חבל יהי לי לשמוע שלמדת ניהול והלכת לעבוד במשרה אפורה שתעשה לך סתם רע, אם תוכלי למצוא עבודה הקשורה לתחום הכללי שמעניין אותך וכזו שייתכן שתעשה אותך מאושרת, שם ההימור טוב יותר, מנקודת מבטי.