שמי חן, בן 22. שאיפתי הגדולה היא להיות עצמאי, בעל עסק מצליח. עדיין לא יודע במה למרות שיש כיוון(תחום הספורט), אך ברור לי כי בשלב כלשהו אעלה על הדרך העצמאית.
אני מחפש את הדרך היעילה ביותר, התורמת ביותר, והמהירה ביותר להגשמת המטרה. "המהירה ביותר" זה לא אומר שאני מחפש קיצור דרך, אלא לא רוצה לבזבז שנים מיותרות ולעשות דברים מיותרים.
כרגע אני נמצא בשלב של קבלת החלטות קריטיות והאופציות שאני רואה מול העיניים הן כאלו: 1. ללכת ללמוד לתואר במנהל עסקים בהתמחות שיווק, תחום שמעניין אותי ואני בטוח שיתרום לי בעתיד כעצמאי. בנוסף, תואר יתן לי איזשהי "רשת ביטחון" לימים שלא אהיה עצמאי. במקביל לתואר המטרה תהיה לעבוד במכירות של התחום בו ארצה להיות עצמאי כדי להכיר אותו לעומק מבפנים. כרגע הכיוון הוא ספורט, אז למשל להתחיל לעבוד כמוכר ברשת "מגה ספורט" ולאחר התואר ובזכותו להתקדם לתפקידים ניהוליים ברשת, מה שיקנה לי ידע נוסף לפתיחת רשת עצמאית בתחום. 2. לוותר על לימודי תואר שאורכים כ-3 שנים, ולפנות לקורסים מקצועיים קצרים וממוקדים יותר בתחום ניהול עסקים, שיווק וכל מה שצריך לדעת כעצמאי.
אשמח לדעת מה לדעתכם ומניסיונכם הדרך המומלצת ביותר? ואולי יש דרך נוספת שמומלצת? גם אשמח לקרוא עלייה. תודה רבה :)
ש
שני יונגר
מה ללמוד כדי להיות עצמאי בעתיד?
שלום חן,
מכיוון שיש לך רעיון כללי מאוד לגבי התחום בו את מעוניין להיות עצמאי בעתיד, זו בעיה. אתה חייב להיות ממוקד בתחום או מקצוע ספציפי שבו תרצה להתמקצע כדי להיות עצמאי. מיקוד הוא החלק הראשון והחשוב ביותר, לדעתי. שנית, לימודי מנהל עסקים, הם רעיון לא רע למי שיודע שרוצה לנהל עסק בעתיד, אך כדאי שתדע כי הם לא מספיקים ובכל מקרה תזדקק בעתיד או למאמן עסקי או לקורסים עצמאיים בתחום הקמת עסק פרטי. לגבי עבודה בתחום הספורט כמו במגה ספורט. אם לדעתך זה ייתן לך יתרון כלשהו, אז לך על זה. אבל מה המטרה בהתקדמות בין תפקידים בחברה כזו אם אתה רוצה להיות עצמאי, אני חוששת שזה ירחיק אותך מהמטרה שלך דווקא ולא יקרב אותך אליה. אני מציעה שתתחיל ללמוד במסלול של מנהל עסקים, ובמקביל ללימודים תמצא דרכים ליצור מיזמים עסקים קטנים, כדי להתאמן. למשל לפתוח דוכן משקאות או מזון באירועים של סטודנטים, היא התחלה מצוינת של אימון עסקי לא מסוכן במיוחד וחשוב מאוד. כדאי מאוד שתנסה ללמוד כמה שאתה יכול יותר על ענף הספורט ועל התחומים שיותר מעניינים אותך כדי שתוכל לאתר בהם הזדמנויות בעתיד. אתה היום רק בן 22 ולכן להשקיע כיום 3 שנים בחיפוש בדיקה ולמידה זה לא בזבוז זמן, ובעיני אפילו כדאי.