התלבטות - ריפוי בעיסוק או קלינאות תקשורת או ביולוגיה?
התלבטות - ריפוי בעיסוק או קלינאות תקשורת או ביולוגיה?
שלומי
1 תגובות
שלום! בשנה הבאה אני מתכוון להתחיל בלימודיי. אז קודם אציג את האופי שלי: אני אוהב כל דבר שקשור לטבע, ילדים, בריאות ורפואה. וחשוב לי מאוד המשכורת. אני לא רוצה משכורת מפוצצת, גם לא מאוד נמוכה. 8-10 אלף בחדש זה נחשב טוב מאוד עבורי. התחומים שבחנתי אותם מעט הם: תזונאות, ריפוי בעיסוק, וקלינאות תקשורת (=בשניהם יש עבודה עם ילדים, אם כי לא רק). כמה שאני שומע שהמקצועות הללו מאוד נחשבים, בארץ משום מה אני שומע כאוס של שמועות שמעלות ספקות ו"באסות": יש אומרים שהם לא משתכרים כלל, יש אומרים שבמכונים פרטיים זה סבבה, חלק אומרים שמאוד קשה לפתוח פרטי, חלק אומרים שמקבלים מאוד מאוד יפה, חלק אומרים קלינאות משתכרים טוב יותר, חלק אומרים שבריפוי בעיסוק משתכרים יותר טוב וכו'. אני ממש מבולבל מכל העניין. גם באתר שלכם אני לא בטוח במה שרשום - משכורות שנעות בין 4-10 אלף? למה הפער הגדול הזה? האם זה עדכני? בכל זאת אני גבר, שהוא זה שבעיקר מכניס לבית. זאת ועוד: יש לי עוד תחום עניין: אני מאוד אוהב ביולוגיה. ואני מדי פעם שומע שיש מקצועות שקשורים לביולוגיה/רפואה+ביולוגיה והם משתכרים יפה מאוד, והרבה יותר בטוח שם מבחינה כלכלית, מה גם שלא הרבה הולכים ללמוד את המקצועות הללו משום מה. אתם יכולים לפרוס בפני את האופציות הכדאיות בהקשר למה שמתאים לי? הנדסה/לא הנדסה? אם שמתם לב, המרכיב של השכר הוא המשמעותי עבורי, חוץ מן הערכים שיש בוודאי בכל מקצועות שמניתי לעיל. תודה!!
ש
שני יונגר
לימודים ושכר
שלום שלומי,
מכיוון שמנית כל כך הרבה סוגים שונים של תחומי לימוד, אני יכולה רק לומר לך שבתחומים בהם יש מקצוע בסוף התואר בדרך כלל גם יש יותר עבודה, ואפשרויות שכר טובות יותר. עניין זה נכון במיוחד בכל הנוגע למדעי המדויקים למיניהם. אם מרכיב השכר הוא הפקטור החשוב ביותר עבורך, אני מציעה שתחפש מקצוע לי אפשרויות שכר ולא לפי עניין. קשה למצוא איזון בין השניים. בהחלט מסלול טוב הוא מסלול המשלב ביולוגיה ורפואה מבחינה זו של עניין ושכר.