שלום, מזה חמש שנים לאחר סיום התואר השני בכלכלה עם התמחות במימון מאוניברסיטה נחשקת בארץ אני מחפשת עבודה אך ללא הצלחה. כולם רוצים ניסיון שאין לי,פרוטקציה שאין לי והבנתי מחברות כ"א שאין עבודה בתחום הכלכלה גם לא בתור מתמחה אז אחרי 5 שנים אני אומרת נואש ואני זקוקה להכוונה איך להמשיך מכאן.חשבתי ללמוד אבל הפסיכו שלי נמוך מדי לדרישות היום ואינו תקף, באף אוני' לא רוצים אותי למרות התואר השני.אציין שאני כבר בת 31, מרגיש לי שטווח הזמן הראוי לקריירה אוזל לי.חשבתי בכיוון מדעי המחשב אבל כלום לא ישים בגלל הפסיכומטרי.מה עושים?
ש
שני יונגר
לעבוד בכל מה שיתנו לך בתחום פיננסי
שלום אופיר,
אולי כיוונת גבוה מידיי, ההתחלה של עיקר הכלכלנים, ללא הפרוטקציות המיוחדות התחילה בבנקים. לשם תוכלי להתקבל לתפקידים זוטרים. אם תהיי טובה בעבודה יפתחו לך אפשרויות בתוך הבנק או מחוץ לבנק. את חייבת להבין את הפרדוקס של מי שאין לה ניסיון בכלל ככלכנית וסיימה תואר שני ומגיעה עם תואר שנראה נוצץ ואולי עם דרישות לא הגיוניות לשוק הכל כך מוצף שאנו חיים בו. המלצתי אליך היא: 1. לחפש עבוהד בתחום הבנקאות- ללא הצגת התואר השני שלך. ולקחת בחשבון שהשכר שלך יכול במידה רבה להיות מינימום או מעט מעל המינימום- אבל זה שכר הלימוד. 2. ללמוד כמה שתוכלי בעבודה ולנסות לאתר הזדמנויות להתקדם. אני חושבת שחבל על הזמן ללמוד עוד משהו, בלי ניסיון בגיל 31, את תמצאי את עצמך תקועה עם המון תארים ובלי עבודה.
בחירת כיוון לאחר תואר שני
את כותבת "ואולי עם דרישות מיוחדות", דווקא באתי והצעתי עצמי ללא שכר כדי לצבור ניסיון אבל טענו כי גם לזה צריך תקנים שאין אותם. אני לא מגיעה חסרת ניסיון ודורשת. הבעיה היא פשוטה - התקבלתי לעבוד בבנק זה ממש לא קשה- צריך בסך הכל בגרות מלאה בשביל להיות טלר. אבל לא בזבזתי את מיטב כספי ושנותיי בשביל לעבוד במשהו שלא צריך בו תואר בכלל. ורק לסבר את אוזנך- בבנקים ישנה תקנה חדשה- אחרי 9 חודשים שבהם מועסקים ע"י חברה חיצונית מפטרים כדי שלא יהפוך העובד לעובד עם תנאים.לא ממש נתן לי פתרון או עצה ישימה אבל ניסית. בטח כבר שמעת את האמרה - קל להגיד. תודה על הרצון הטוב.