שלום, אני בן 30 עם בגרות מלאה למדתי הנהלת חשבונות סוג 2 וגרפיקה ממחושבת (לימודי תעודה) ואף עבדתי 4 שנים כגרפיקאי. אני גר בצפון הרחוק ואין כמעט עבודה ובמה שיש בתחומים שלי השכר הוא מינימום ולכן אני רוצה לעשות פעם אחרונה הסבה מקצועית למקצוע שיבטיח את עתידי המקצועי. כל עוד מדובר בעבודה מול מחשב ממש לא משנה לי איזה תחום ללמוד אין משהו ספציפי שמעניין אותי ללמוד, הבחירה היא למען לכלכל את משפחתי בכבוד. אשמח לקבל רעיונות רצוי לימודי תעודה כיוון שתואר אני יכול לעשות כרגע רק בפתוחה (עבודה..) וזה נראה לי אתגר גדול מדי וגם אין לי סבלנות לחכות 3-4 שנים לפני שאוכל לעבור להכנסה טובה.
ש
שני יונגר
מה ללמוד לקידום מקצועי
שלום ברק,
אם למדת גרפיקה אולי כדאי שתמשיך ללמוד לתחומים של אנימציה, עריכת ווידיאו או גרפיקה עבור אתרי אינטרנט. אלו תחומים שאפשר להתקיים מהם בכבוד.
בנוסף, אם תבחר להיות עצמאי אולי כדאי שתקח לך מאמן עסקי שיסייע לך להקפיץ את עצמך קדימה ולהרוויח טוב מהעבודה שלך. לגבי תואר ראשון, אם אתה מעוניין בעבודה מהבית, יש מספיק תחומים שלא מצריכים תואר ראשון במיוחד שבפתוחה תואר ראשון לוקח בממוצע 5 שנים ולא 3-4.
הסבה מקצועית
קודם כל, תודה רבה על התשובות. דבר שני, חשבתי לעשות הסבה לכיוון של תיכנות (כיוון שהמשכורות שם גבוהות ויש ביקוש בעתיד הנראה לעין). אני לא מרגיש שאני מוצלח מדי בתחום הגרפיקה (לא יצירתי מספיק) ולהיות ביצועיסט - השכר נמוך במקצוע רווי (לפחות בצפון).
H
HackerU
הסבה מקצועית
ברק שלום, בגלל שאתה מגיע מרקע של גרפיקה אני ממליצה לך לבדוק אפשרות של לימודי בניית אתרים בהם תוכל לשלב גם את הצד התכני של בניית אתר וגם את הצד העיצובי. קורס בניית אתרים אתה יכול ללמוד בצפון בג'ון ברייס, האקריו, מכללת נס ועוד. בהצלחה.
ע
ערן בלושטיין
המקצועות הדרושים בהייטק
שלום ברק, אני מצטרף להמלצת עמיתתי מHackeru, בניית אתרים הינו קורס שמשלב תכנות ועיצוב והינו מקצוע מאוד מבוקש. יחד עם זאת, אם אתה מעוניין בהסבה יש מגוון רב של מקצועות עליהם הייתי ממליץ. מקצועות כמו פיתוח אפליקציות וקידום אתרים נמצאים היום בביקוש גבוהה מאוד בשוק, ויש משרות רבות לחסרי רקע.
ערן בלושטיין מנהל סניף חיפה ג'ון ברייס - מדיאטק הייטק