אינני בטוח בעתידי המקצועי כלל.כרגע אני עובד בתחום שירות הלקוחות,תחום שאיני מרגיש שייך אליו כלל.
מאז שירותי הצבאי אינני מצליח למצוא עצמי באזרחות.בתיכון אהבתי בעיקר שיעורי ספרות,הייתי מגדיר עצמי כאחד שכותב ויודע להתנסח.
לאחר לבטים רבים החלטתי לעבור ייעוץ מקצועי.נאמר לי שתכונותיי הדומיננטיות הן תשומת לב לפרטים,אוזן טובה לשפות,מנומס וכ'ו.המקצועות אשר הותאמו לי היו מידענות ובלשנות.באבחון שני שעשיתי דרך לשכת התעסוקה נאמרו דברים דומים והוצעו לי קורסי הנה"ח או ניהול מחסן ממוחשב.האבחונים הללו נעשו לפני שלוש שנים ושנתיים.
כאדם אני אחד שיודע להתנסח בכתב,בעל אוזן קשבת לפעמים,אוהב לראות תוכניות הקשורות לעבר,לקרוא ספרים הקשורים לעבר,לקרוא כתבות בנושא.אשמח לעצות לגבי מקצועות
ש
שני יונגר
מה ללמוד?
שלום אור,
ראשית בתחום המידענות כדאי אמוד להגיע מתחום דעת קודם ורק אז ללמוד מידענות, זאת כי התעסוקה לרוב מצריכה מומחיות בתחום דעת ספציפי (עדיפות לתחומים טכנולוגיים). לגבי הנה"ח, זה אפשרי, אם כי זהו מקצוע שבדרך כלל שמור לנשים בעיקר, אך יש גם גברים העובדים בו. ויש גם הרחבות לתחום כגון, פקיד שומה, יועץ מס וכו'. ניהול מחסן זה רעיון לא רע בכלל, אם כי לא ברור לי איך בדיוק זה מתקשר לנטייה הטבעית שלך לקריאה וכו'. אבל כמקצוע זה מקצוע טוב. כך גם לגבי רכש, ייבוא וייצוא. אולי תשקול ללמוד תקשורת, עם התמחות בכתיבה עיתונאית למשל. אפשרויות נוספות, הן תואר באנגלית, עבודה סוציאלית.
אולי כדאי שתקרא קצת תעל מקצועות לימוד ותראה אם יש משהו שיכול להתאים לך. נשמח לשמוע ממך גם בהמשך הדרך.