היי, אני משוחררת 4 חודשים משירות סדיר מלאה. השתחררתי ונגיד שאני לא כ״כ מוצאת את עצמי בחוץ ויודעת שהמסגרת הצבאית מתאימה לי במהלך שירות הסדיר גם תפקידי כאשת קבע לכל דבר בתקופה שבה המפקדת שלי יצאה לחופשת לידה. אני נורא מתגעגעת לתקופה של הצבא טוב לי שם זאת מסגרת יציבה וכל חודש נכנס משכורת אוטומטית.המפקד שלי מוכן לעשות מאמץ בשבילי ולמצוא לי תקן לקבע. כרגע אין לי כיוון מסיום ללמידה למרות שאני מאוד רוצה. עוד פעם אני מרגישה אבודה באזרחות יש בצבא תנאים מעולים ואני מרגישה שאני ממצה את עצמי בצבא. האם כדאי לחזור לקבע?כדאי לחזור עוד פעם למסגרת? בצבא אפשר ללמוד רק אחרי 7 שנים במידה ונכנסים למסלול קבע מבוהק על חשבון הצבא. תודה לעוזרים וסופ״ש נעים :)
ש
שני יונגר
האם לחזור לשירות קבע
שלום,
אם המסגרת הצבאית מתאימה לך, אי לא רואה סיבה למה לא להיות חלק ממנה. אחד הדברים המתסכלים ביותר שעוברים על הרוב המכריע של הצעירים והמבוגרים כאחד בימינו הוא חוסר שביעות רצון מהמסגרות בהם עובדים ומהמקצוע בו עוסקים. אם יש לך הזדמנות ומזל כל כך גדול להיות במסגרת שאת אוהבת וגם מרגישה בה כי את ממצה את יכולותיך ויכולה להתפתח בה, אז שם את צריכה להיות.
אני תמיד אומרת לצעירים שהצבא אפשר להם שירות קבע איכותי, שבחוץ אף אחד לא מחכה להם. לגבי לימודים, חבל מאוד שלא רשמת מה שעית בצבא, כי זה היה נותן לי כיוון להמלצה על מסלול לימודים מתאים בראייה של קידום עתידי. אבל, כל אופן משם אני ממליצה שתתחילי לחפש.
אם תוכלי לפרט מה למדת בבית הספר, מה עשית בצבא ומה השאיפות שלך מבחינה מקצועית, כלומר לאן את רוצה להגיע בעתיד. אוכל לתת לך מענה מעמיק יותר בעניין מסלול לימודים.