היי, אני מאוד מתלבטת מה ללמוד, יש לי תואר ראשון בהוראה, עבדתי 6 שנים, אך לצערי אני לא מוצאת את עצמי במקצוע. אני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים בעיקר עם ילדים, ומאוד מפחדת לטעות פעם נוספת. כרגע הכיונים שלי: עבודה סוציאלית, פיזיותרפיה, תרפיה בעיסוק. אשמח לקבל עצות למקצועות הנל או לכל מקצוע אחר. תודה רבה מראש
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע הכולל עבודה עם אנשים
שלום ורוניקה,
יש הבדל בין עבודה עם אנשים ועבודה המשלבת מגע באנשים. למרות שאת מכוונת בעיקר לילדים בתחומים כמו פיזיותרפיה עובדים עם אנשים והעבודה כוללת הרבה מאוד מגע. אם מתאים לך לעסוק במקצוע שיש בו הרבה מגע, אז אין בעיה.
לגבי עבודה סוציאלית, מדובר במקצוע בו עובדים עם אוכלוסיות קשות ומסייעים בטיפול בבעיות כאלה או אחרות של הלקוחות של העובדת הסוציאלית. אם את רואה את עצמך עובדת בתחום שכזה, אז בוודאי שמומלץ ללמוד אותו והוא בעיני שליחות אמיתית. כך גם לגבי מקצוע הסיעוד שמשלב עבודה סוציאלית עם טיפול רפואי ומגע במטופלים. כך גם לגבי ריפוי בעיסוק.
חשוב מאוד שהפעם תבחרי לפי אופי התעסוקה עצמה. אחת הדרכים לברר לגבי המקצוע היא פשוט לדבר עם אנשים מהתחום ולשאול אותם על היום יום שלהם. יש דברים שלא נראים על פני השטח לאדם חיצוני שאולי כדאי להיות ודעת אליהם, על-מנת שתבחרי בהתאמה הגבוהה ביותר שתוכלי.