שלום. אני מתלבטת קשות מה ללמוד.... אני משוחררת מהצבא כבר שנה וחצי ומבואסת שעדיין אין לי כלכך כיוון.... הייתי רוצה ללמוד משהו שעוזר לאנשים במצוקה למשל אנשים שחוו דברים קשים במהלך חייהם ורוצים לדבר על זה/ עזרה/ ייעוץ.... אני מבינה שאולי זה לימודי פסיכולוגיה אבל אני לא רוצה ללמוד פסיכולוגיה לתואר... מצד שני אני גם דיי מתחברת לכיוון של תקשורת, טלויזיה.... אבל לא רואה בזה עתיד... רוצה משהו שיביא פרנסה טובה (בלי עניין של מזל) ויהיה לי כיף לעבוד בו וללמוד אותו... בלי פסיכומטרי רק תעודת בגרות מלאה...
איזה מקצועות אולי יתאימו לי לדעתך? ולגבי הסיוע לאנשים האם יש איזשהו קורס או משהו שאפשר להתמחות בנושא הזה?
ש
שני יונגר
מה דעתך על לימודי עבודה סוציאלית?
שלום נעם,
מי שרוצה לעסוק בייעוץ מכל סוג שהוא שלא משתייך לרפואה האלטרנטיבית או המשלימה, חייב תעודה אקדמית. הסיבה היא, שפשוט לא תוכלי למצוא עבודה בייעוץ ללא גיבוי אקדמי של ידע.
אפשרות טובה לאנשים כמוך היא ללמוד עבודה סוציאלית. כסף טוב אין בתחום הזה, אבל זה צעד ראשון טוב וחכם לעולם הייעוץ. מעבודה סוציאלית אפשר להמשיך לכל מיני תחומים ייעוציים ואבחוניים. התחום מאשר עבודה מגוונות בתחומים רבים ומאוד מעניינים שיש בהם שליחות גדולה שבהחלט נותנת סיפוק. לאחר מכן תוכלי לבחור איך להמשיך את הקריירה שלך ולאיזה כיוון.
לימודי תקשורת למי שלא רוצה לעבוד בתוך עולם הטלוויזיה או הרדיו, או בתחום הפרסום, מיותר לחלוטין.
כדי להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי יש לך אפשרות אחת, ללמוד דרך אפיק מעבור של האוניברסיטה הפתוחה. אך קחי בחשבון שמי שאינו עושה פסיכומטרי ורוצה להימדד רק לפי תעודת הבגרות חייב לעמוד ברף ציונים גבוה כדי להמשיך לתואר עצמו.
צירפתי קישור בנושא אפיקי מעבר, כדי שתקראי במה מדובר ותראי אם מתאים לך.