שלום שני.. אני כרגע סטודנט לניהול משאבי אנוש שנה ב' וכרגע שוקל מעבר תחום כי למיטב הבנתי היצע המשרות במשק מוגבל יחסית . בימים הקרובים יש לי אפשרות לעבור תחום ואני בכיוון של מנהל ומדיניות ציבורית...העניין הוא שממעבר על הקורסים משתמע שהתחום די ריאלי ואני מאוד הומני מטבעי.. השאלה היא באיזה תואר מגוון ההשתלבויות בשוק העבודה גדול יותר והאם שווה "לסבול" 3 שנים נוספות בתחום מתוך הנחה שהעיסוק בפועל הוא פחות ריאלי. תודה מראש.
ש
שני יונגר
משאבי אנוש או מנהל ומדיניות ציבורית
שלום רון,
בתחום משאבי אנוש גם היצע העבודות מוגבל וגם השכר ההתחלתי בתחום נמוך מאוד. אבל, למי שיש סבלנות ויכולת לדחוף את עצמו בהחלט אפשר להגיע לתעסוקה בעולם משאבי האנוש ושם יש המון אפשרויות. לא קל להיכנס, אבל אני מניחה שלך, כגבר, יש יותר אפשרויות לקידום. עובדה היא עובדה, גם בתחום הזה במשרות הבכירות יותר תמצא יותר גברים מנשים.
לגבי מנהל ומדיניות ציבורית, התחום מיועד לכל מי שעוסק או רוצה לעסוק במנהל בתחום המוסדי והמוניציפלי. אלו התחומים העיקריים האפשריים לתעסוקה עם התואר. לגבי היקפי העבודה, זה מאוד משתנה לפי תקופות גיוס עובדים ולכן קשה להתחייב. גם צריך לרצות לעבוד בתוך העולם הזה וזו נקודת המוצא החשובה ביותר.
אם אתה הומאני, אז אולי כדאי שתישאר בתחום שלך כיום. רק קח בחשבון שאתה חייב לעשות הכל כדי לצבור ניסיון תעסוקתי וניהולי לאורך התואר. אני הייתי מתחילה בחיפושים ברכזים לתפקידים שונים עמותות השונות או באגודת הסטודנטים בתוך מוסד הלימודים בו אתה עובד. הניסיון הוא קריטי להתחלה חלקה מחוץ לתואר.