שלום, אני חיילת משוחררת בת 22, כרגע מתגוררת באילת וחוסכת ללימודים. לא התחלתי ללמוד השנה כי יש לי התלבטות לגביי איזה כיוון לפנות. אני בן אדם מאוד יצירתי, אני שולטת בפוטושופ ובמקביל ביצירת דגמים ועבודות במישור הפיזי. אני יודעת שאצליח בתחום, כי באמת שזו תשוקה אצלי העיצוב והיצירה. מצד שני, אני למדתי ביולוגיה כמגמה, אני מבינה במחשבים מעל הממוצע ומאוד מסתדרת עם התחום הזה, וגם מתעניינת בתחומין ריאליים כמו הנדסת חומרים, כימיה, פיזיקה ואסטרופיזיקה. אני לא יודעת אם כל אלה מספיקים לי בשביל שאוכל להצליח בלימודי תואר בתחומים הריאליים. אשמח לעזרה, כי באמת שזו לא החלטה פשוטה.
ש
שני יונגר
באיזה מסלול לימודים לבחור
שלום שרון,
את למעשה יכולה להתאים לשלושה מסלולי לימוד, האחד הוא עיצוב ואדריכלות והשני הוא כל תחום ההנדסאות והלימודים הריאליים בכלל. התחום השלישי הוא מחשבים.
הנדסת חומרים הוא מקצוע לא מומלץ, כי יש בו מעט מאוד עבודה בישראל, לכן רדי ממנו. הנדסת כימיה לעומתו הוא מקצוע טוב בהרבה.
לגבי הלימודים העיצוביים יצירתיים, יש לך שלוש אפשרויות ברמה עיקרון: תואר ראשון בעיצוב תואר ראשון בארכיטקטורה ולימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. בארכיטקטורה צריך ראש ריאלי ויצירתיות גבוהים במקביל.
בתחום המחשבים יש לך שתי אפשרויות הנדסת תוכנה או מדעי המחשב ויש לך גם את האפשרות ללמוד מערכות מידע.
אולי כדאי לאור כל האפשרויות המרובות הללו שתבחרי את מסלול הלימודים לפי האפשרות שלך להתקבל למקומות לימוד טובים ולפי עניין בעבודה עצמה לאחר התואר.
קצוות שונים
אלו שני קצוות שונים לחלוטין. הומני לעומת ריאלי. אני חושבת שרק את יודעת מה את אוהבת. אני יכולה להגיד לך שאני הלכתי בסוף לכיוון שאני אוהבת שזה עיצוב פנים, ואני לומדת במכללת תילתן ולא נתתי לאף אחד להשפיע עליי בבחירה. לימודי תואר הם שונים ממה שלומדים בבית ספר, אז קחי זאת בחשבון לפני שאת נכנסת לזה.