אני בחורה צעירה בת 20 שניגשת בקרוב למבחן הפסיכומטרי..ואין לי מושג מה אני יכולה ללמוד...אני מחפשת ללמוד מקצוע שיתן לי פרנסה טובה ומתכננת להתחתן בשנה הקרובה...אין לי מושג מאיפה להתחיל אפילו מה מתאים לי ומה לא..מה שכן אני יודעת שאני לא רוצה לעסוק עם ילדים או לשבת כל היום מול מחשב..אשמח לקבל ייעוץ..
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע ללימודים ולעבודה
שלום שירן,
ראשית מזל טוב לרגל החתונה.
לגבי לימודים אקדמיים או בכלל. אני מאוד ממליצה למבובלים כמוך ללכת לייעוץ ללימודים וקריירה שמציעים מכונים שונים ברחבי הארץ. במיוחד אם עשית שירות צבאי מלאו או לאומי מלא, אז את זכאי =ת למחירים מסובסדים לשם כך.
המכונים הללו יעשו לך מבחן פסיכוטכני וכן שיחות עם פסיכולוג תעסוקתי שמטרתם להביא אותך להבנה לגבי הכישרון שלך לעומת הרצונות שלך.
לגבי עניין המחשב כל היום. קצת קשה להתנתק מהמחשב, ומרבית העבודות דורשות גם עבודה מול מחשב.
ללא קשר לייעוץ מקצועי, נסי לחשוב במה את טובה, כמה את מוכנה להשקיע בלימודים מבחינת זמן ומה את רוצה שכן יהיה במקום העבודה שלך. לבחור מקצוע לימוד לפי עבודה עדיף מאשר בחירת לימודים לפי תחום עניין. כי הכי חושב זה למצוא עבודה טובה בסופם של הלימודים.
התחילי לקרוא על תחומי לימוד ותראי מה מושך אותך יותר. אנחנו נשמח לעזור לך להתמקד בעתיד כשיתחיל להיות לך כיוון כללי ברור יותר.