שלום רב, אשמח מאוד לעזרה וייעוץ !! : )) הבעיה סבוכה קצת..עם זו השנה חיכתי בקוצר רוח לציוני הפסיכומטרי שיפורסמו באוקטובר שנבחנתי בספטמבר על מנת להיכנס למכללה שבה אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה שלוחה של בן גוריון, אך מה שלא קיבלתי ציון פסיכומטרי תואם לדרישות.ופאפ אני פוחדת שתלך לי שנה סתם ללא לימודים ושאלתי היא כזו:אך מתנהלים הלימודים של האונ הפתוחה? הבנתי שניתן לקחת קורסים וזה מקל על מהלך הלימודים בתואר, אז השנה הזו שכנראה לא אהיה במכללה כפי שתכננתי , מה אוכל לעשות בקשר ללימודים על מנת להקל בלימודי התואר?? אני אשמח מאוד לעזרה ופירוט , רוב תודות!!!
ש
שני יונגר
אפיק מעבר ללימודי פסיכולוגיה או תואר בפתוחה
שלום מעין,
באוניברסיטה הפתוחה את יכולה לבחור באחד משני מסלולים: 1. מסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה של האוניברסיטה הפתוחה. 2. אפיק מעבר ללימודי פסיכולוגיה באוניברסיטה אחרת או מכללה אחרת.
התואר עצמו אם תבחרי בו גמיש לפי היכולת שלך להשקיע בלימודים ויכול לקחת הרבה מאוד שנים עד לסיומו. ואפיק המעבר כולל מספר קורסים שבמידה ותצליחי בהם הצלחה יתרה (כלומר ממוצע 90 ומעלה) תוכלי להתקבל ללימודי פסיכולוגיה.
שני המסלולים כדאיים כל אחד מסיבותיו הוא ותלוי בך וברצונות שלך. הקורסים שתלמדי במסגרת האוניברסיטה הפתוחה כמובן יקלו עליך וירדו מרשימת הקורסים שתתבקשי ללמוד במהלך התואר עצמו.
עוד כמה שאלות על אפיק מעבר :)
היי שני , תודה רבה על העזרה, רציתי לדעת ה"אפיק מעבר" הוא בעצם מעין כרטיס כניסה לאוניברסיטה מכללה למי שאין לו פסיכומטרי? באם הלימודים הללו קשים יותר? כמה זמן לוקח האפיק מעבר? האם אוכל להתחיל אותו בסמסטר אביב - משום שנסגרה ההרשמה לסמסטר סתיו בפתוחה, באפיק מעבר מהווה בעצם תחליף לשנה שלמה של שנה ראשונה ללימודי פסיכולוגיה באוניברסיטה? אם לדוגמה אעשה שוב פסיכומטרי ואקח קורסים בפתוחה (השנה) אוכל להמשיך שנה הבאה במכללה ללימודים של שנה שנייה? תודדדדדהההההה