היי, אשמח לייעוץ מה כדאי לי ללמוד:) הציון הסופי ת.בגרות 103 כולל בונוסים(5 יחי' מתמטיקה,5 אנגלית, 5 מחשבים, 5 תושב"ע ועוד..). אני מצד אחד אוהבת את התחום של המחשבים ויש לי ראש ריאלי, מצד שני אני ממש לא טיפוס של לשנן חומר ולהקיא אותו אח"כ. יש לי נסיון בתוכנת הSAP, וניסיון בשירות לקוחות בקופת חולים (ואני מאוד מאוד נהינת מהעבודה בקופת חולים) . אני רוצה מקצוע שאוכל כל יום לחשוב לעצמי : עזרתי למישהו. שארגיש תחושת סיפוק. ( והפיתרון של להתנדב פעם בשבוע לא כ"כ מתקבל כי אני מניחה שלא אקפיד על זה אם זה לא חלק משגרת היומיום...) אין לי פסיכומטרי, ואני מממש מעדיפה שלא לעשות גם..... יש אולי איזה שהוא כיוון בשבילי?
אני כרגע בשנה שנייה של שירות לאומי ואני חייבת להחליט מה ללמוד שנה הבאה כי יש לי אפשרות להתקבל באוניברסיטת אריאל ללא פסיכומטרי לכל מיני מקצועות.. ואם אני מחליטה להיות שם, אני חייבת כבר להירשם.
תודה רבה ! שיר.
ש
שני יונגר
ללמוד במסלול ריאלי
שלום שיר,
אם יש לך אפשרויות להירשם ללימודים ללא פסיכומטרי, זה מעולה. ללא קשר כרגע לתחום הלימודים.
לגבי תוכן הלימודים. אם את לא טיפוס של שינון וכו', אז למה שתבחרי בתחום שאינו ריאלי, הרי שם זה בדיוק מה שתהיי חייבת לעשות פעמים רבות.
אני ממליצה לך לחשוב בצורה הגיונית על עניין התעסוקה לאחר הלימודים. במסלולים הריאליים תוכלי למצוא עבודות מעולות שבהן תרגישי שאת עוזרת לאנשים. כך למשל אם תעבדי בחברת תרופות, במחלקת הפיתוח בוודאי כל יום שלך יהיה יום שבו בסופו של דבר תעזרי למישהו, גם אם לא תפגשי את האנשים בצורה ישירה.
חבל ללכת לכיוון שמנוגד לכישרון האישי. ותני לעצמך את הזמן, תמיד אפשר לשנות ולהחליף תחום.