השתחררתי לפני כחודש ואני רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה, נרשמתי לפסיכומטרי ואני רוצה להעלות את ממוצא הבגרויות שלי, הציעו לי לעשות בגרות בגיאוגרפיה (5) יחידות על מנת להעלות את הממוצע הכללי. רציתי לשאול כמה שאלות כי אני קצת מבולבלת... 1- האם מחשבים את הבגרות בספורט והוא מעלה את ממוצא ציונים בתעודת בגרות? 2- כמה נקודות מקבלים כ "בונוס" על מקצועות שעשיתי בהם 5 יחידות לימוד? 3- מה קורה מבחינת ציון מגן- סיימתי בית ספר לפני שנתיים ולכן אבחן ללא מגן? 4- אם אקבל ציון נמוך בבחינות שאעשה עכשיו- זה יחשב לי בתעודת הבגרות? או שתינתן לי אפשרות לבחור את הציון המועדף עליי? (בין הבחינה שעשיתי לצורך שיפור ובין הבחינה שעברתי בתיכון?) 5- אני רוצה מאוד ללמוד באוניברסיטת "בר אילן" , התעניינתי ב סוציולוגיה ואנתרופולוגיה -במה ניתן לעבוד עם תואר בזה? 6- האם יש מקצועות מומלצים בבר אילן? שאולי עוד לא שמעתי עליהן... ממש תודה!!!! וסליחה על החפירות...
ש
שני יונגר
שיפור בגרויות
לא מחשבים את הבגרות בספורט אלא אם עשית בגרות מוגברת בתחום. לגבי הבגרות בגיאוגרפיה לעשות בגרות מוגברת של 5 יחידות יכולה להיות טובה עבורך במידה ואת צריכה ממוצע בגרויות כללי ללימודים.
לגב הבונוסים, עד כמה שידוע לי שיטת הבונוסים אמורה להשתנות, אך כיום הבונוס עבור 5 יחידת הוא 25 נקודות. כלומר אם קבלת 75 אז הבגרות שלך משוקללת כבגרות של 100. ציון מגן יש רק למי שעושה בגרויות במסגרת לימודי התיכון, אשר ניגשים לבגרויות לשיפור או להשלמה אין ציון מגן, כלומר כמה שתקבלי בבגרות זה הציון שלך. אם תקבלי ציון נמוך בבגרות לא תהיי חייבת להעביר אותה עם שאר ציוני הבגרויות שלך, כי הציון מגיע בספח נפרד לשיקולך אם לצרף אותו או לא. על הציונים שקיימים בתעודת הבגרות לא ניתן לוותר אלא אם שיפרת בגרות שקיימת בתוך תעודת הבגרות והבאת ציון חדש ומשופר. לגבי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, עם תואר ראשון בתחום כדאי להמשיך מיד לתואר שני, כי התואר הראשון אינו מספיק כדי למצוא עבודה.
הצעה שאני רוצה להציע לך לפני שאת בוחרת מסלול לימודים, היא לבחור במסלול שיספק לך מקצוע ולא תואר כללי. כי מאוד קשה למצוא עבודה בתום הלימודים וכדאי להיות בעל מקצוע בדי ולא רק תעודה אקדמית כללית.