אני מסיימת תואר ראשון במדעי החברה ומתלבטת בין שני אופציות על מנת ללמוד תואר שני בבר אילן: סוציולוגיה ארגונית וייעוץ ארגוני. האם יש הבדל מהותי בין שניהם, והאם שניהם יאפשרו לי לעסוק בתחומים כמו משאבי האנוש,פיתוח הדרכה וייעוץ ארגוני?
מודה לך מראש.
ש
שני יונגר
ייעוץ ארגוני או סוציולוגיה ארגונית
שלום קרן,
שני התחום בהחלט מתאימים לעבודה בתחומי משאבי אנוש, פיתוח הדרכה וייעוץ ארגוני. ההבדל בין התחומים הוא בנקודת המוצא, כלומר בפרספקטיבה על מקום העבודה.
סוציולוגיה ארגונית רואה את מקום העבודה מהפן החברתי, כלומר מהבחינה שיש פריטים המתקיימים יחד על כל האינטראקציות ביניהם. ההתערבות של היועץ הארגוני במקרה זה מטרתה זהה ליועץ ארגוני שלמד במסלול העסקי, אך הגישה מעט שונה לאור הרקע הזה. בסופו של דבר המטרה היא התייעלות בארגון וגיוס עובדים המתאימים לארגון.
היועץ הארגוני העסקי, כשמו כן הוא בא מהגישה העסקית ולכן מוכשר לעסוק גם בנושאי פיתוח עסקי ולא רק בהדרכה ייעוץ וכו'. אין זה אומר שיועץ ארגוני שלמד סוציולוגיה ארגונית אינו יכול לעשות זאת, אלא שפה ההכשרה יותר טבעית לתחום הפיתוח העסקי.
לסיכום, אני מניחה שכתבתי הרבה דברים סותרים ואף מבלבלים, אך השורה התחתונה שחשוב לי להדגיש לפניך היא, שמה שתעשי עם התואר זה מה שתהיי בסופו של דבר. זהו תחום של עצמאיים בעיקר ושל מנהלי משאבי אנוש שצריכים את הידע בייעוץ הארגוני. ולכן מאוד תלוי בך לאן תיקחי את הדברים.