שלום קוראים לי רועי ואני לומד במכללת הרמלין הנדסאי אלקטרוניקה לפני צבא , אני כיום בתחילת כיתה יד ועוד מעט מסיים . דרך המכללה נתנו לנו אפשרות לעשות קורס ccna של cisco. הקורס מסובסד על ידי המכללה ועלותו היא 3650 שח , לפי מה שהבנתי זה מחיר יחסית זול לקורס זה . רציתי לשאול האם שווה לעשות את הקורס הזה? , מה אני אוכל לעשות איתו בעתיד, באיזה עבודה אפשר לעבוד עם קורס זה ? תודה לעוזרים.
ש
שני יונגר
האם לעשות קורס ccna
שלום רועי,
אני מאוד מתלבטת לגבי התשובה שלי אליך. מצד אחד, מכיוון שאתה עומד להתגייס לצבא ושם לא בטוח מה יהיה תפקידך אולי לא כדאי ללמוד את הקורס למרות עלותו הנמוכה. הקורס הוא חלק מתחום ניהול רשתות תקשורת אשר בו כמו בתחומים רבים אחרים יש חידושים תמידיים ושינויים של תקנים, שיטות עבודה וכו'. למעשה כאשר תשתחרר מהצבא אתה עלול למצוא את עצמך עם ידע מאוד מיושן ביד וללא ניסיון רלוונטי בתחום מה שיכול להביא אותך למצב בו רכשת ידע ושילמת עבורו ולא יישמת אותו.
מהצד השני, הסיבה כן ללמוד את הקורס, היא שתמיד קיימת האפשרות שהצבא ירצה ליהנות מהכישורים שלך בתחום (במידה והצבא עובד עם מערכות תקשורת של cisco ואז תהיה לך עבודה מאוד מעניינת בשירות הצבאי וכמובן גם לאחריו.