שלום לחברי הפורום , יש לי מספר שאלות אליכם : 1.עשיתי קורסי השלמה על מנת להתקבל לתואר שני במחלקה ללימודי מידע . (מדובר על הסבה לצורך הכשרה מקצועית ) בחודש האחרון , אני מתלבטת באופן רציני האם יש טעם להתחיל את הלימודים ? הסיבה היא שאני עוקבת אחר מודעות דרושים למשרות ספרנית\ מידענית ויש מעט משרות בתחום. 2.האם לא יותר נכון ללכת על הכשרה מקצועית ( שלא לתואר ) בתחומים יותר דרושים בשוק ? ( בעניין זה - מהם התחומים "החמים " שעשויים לקרב אותי לעבודה)? 3.האם מעסיקים באופן עקרוני מעדיפים לקבל לעבודה מועמדים בעלי תואר שני, או שהניסיון הוא האלמנט המכריע בקבלה לעבודה ? מודה לכם מאוד על העזרה . שרון
ש
שני יונגר
האם ללמוד לתואר שני או לא?
שלום שרון,
להלן תשובותיי בהתאם לסדר שאלותיך:
1. ההחלטה האם להתחיל את הלימודים או לא חייבת להיות שלך. יחד עם זאת אני חושבת שחודש אחד אינו מהווה מדד טוב למצב השוק מבחינת היצע עבודה, במיוחד כאשר החודש שעבר היה חודש של חגים וזו תקופה שלא ממש מפרסמים בה משרות משמעותיות בדרך כלל. 2. זו אפשרות טובה מאוד בעיני, כך אני כותבת לכל מתעניין בלימודים שאינו בטח מה לעשות לאחר תואר ראשון. תגובתי היא כמעט תמיד זהה. אם אינך בטוחה מה תהיה התועלת הצפויה מלימודי התואר השני, עדיף שלא להתחיל ללמוד אותו. כלומר, ללמוד רק בהתאם לתועלת כגון, קידום בעבודה, תפקיד ספציפי הדורש תואר ספציפי, שינוי כיוון מקצועי וכו'. אני מאוד בעד קורסי מקצועיים ברמה גבוהה המכשירים ישר לעבודה. 3. ניסיון ניסיון ניסיון. לכן בלי להתלבט לחפש עבודה בכל תחום שהוא ולהמשיך משם את ההתלבטויות לגבי המשך הקריירה.
כדאיות תואר שני בלימודי מידכ
תודה שני על התשובות . המטרה היא שינוי כיוון מקצועי ! כשאני חושבת על ההשקעה הכלכלית לתואר שני ( 2-3 שנות לימוד , והכנסה ממשרה חלקית שתשתלב עם לימודים ) ובגילי , והתמורה שאקבל בסופו של תהליך כספרנית\מידענית עם שכר מינימום , ומשרה חלקית . התמונה העתידית הזו , בהחלט מעוררת בי ספקות רבות באשר להמשך לימודים . בנוסף , רציתי לקבל מושג מהם התחומים המבוקשים היום בשוק העבודה ? אני מחפשת בנרות , קורס מקצועי קצר ( עד שנה ) אשר יקרב אותי לעבודה . האם יש לך רעיונות יצירתיים ? תודה רבה וגדולה על הכל , שרון .