היי, אני בן 25, כרגע עובד בעבודות מזדמנות ורוצה לעשות משהו עם החיים שלי. אין לי בגרות, ולכן תואר זה קצת בעייתי בשבילי. רציתי לדעת במה עליי להתמקד יותר - להשלים בגרויות, שזה אומר להתחיל מאפס למה אין לי שום בגרות, או ללמוד איזה שהם לימודי תעודה, שיתנו לי מקצוע. אני כרגע אובד עצות, אשמח לקצת עזרה.
תודה.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאים וטכנאים
שלום תום,
ההצעה הפרקטית ביות שאוכל לתת לך היא לוותר על לימודים אקדמיים. נכון להיום וכך ככל הנראה יהיה גם בשנים הקרובות, כדאי הרבה יותר ללמוד מקצוע. תחום ההנדסאים או הטכנאים יוכל להיות מצוין עבורך וגם תוכל להשתלב בקלות יחסית בלימודים למרות שאין בידיך תעודת בגרות.
היתרון בלימודי הנדסאים הוא שהם מכשירים לעבודה, כלומר מיד עם סיום הלימודים אתה יכול להשתלב בעבודה ויהיו בידיך את הכלים להתחיל לעבוד מהיום הראשון.
כדי להתקבל ללימודים יהיה עליך לעשות מכינה ללימודי הנדסאים, זאת בתנאי שיש בידך תעודת גמר עבור 12 שנות לימוד.
יתרון נוסף שלא ציינתי קודם בעניין לימודי ההנדסאים והטכנאים הוא שניתן ללמוד במסלול ערב, כך שתוכל להמשיך ולעבוד במקביל ללימודים ולממן אותם.
דבר אחרון, אם אתה חייל משוחרר, כדאי מאוד שתכנס לעניינים ומהר, כי רק בחמש השנים הראשונות את זכאי למלגות המימון לחיילים המשוחררים.