שלום. אני כבר הרבה זמן מנסה לחשוב מה כדאי לי ללמוד. מצד אחד אני רוצה משהו שיביא פרנסה בעתיד. מצד שני אני רוצה משהו שאני אוהבת.. אני לא מתחברת לתחום הריאלי, לא אוהבת מספרים, יותר מתחברת לצד ההומני. חשבתי ללכת לתואר ראשון בתקשורת וקולנוע אבל אני לא יודעת עד כמה זה כדאי ומומלץ... הייתי שמחה ללמוד פסיכולוגיה, אבל אין לי פסיכומטרי מספק לזה. בכללי אני אוהבת לעזור לאנשים, לשמוע, להקשיב, לתת עצות, ואני אוהבת לעשות דברים ולא להיות תקועה במקום אחד כמו משרד... אני רוצה לעשות את כל הקורסים - צילום, אנימציה, קולנוע, פרסום, ולדעת הכל מהכל, אבל כבר הסתבכתי כי אין משהו אחד שבאמת באמת קורץ לי... רוצה הכל באותה מידה... יש לכם רעיון שבו אוכל ללמוד הכל לעומק עם שילוב תואר שייתן לי משהו בעתיד? או רעיון לתחום אחר שלא הזכרתי פה שיכול להתאים לי יותר מהכל?
תודה
ש
שני יונגר
לימודים בתחומים יצירתיים
שלום נעם,
אז אולי תשקלי ללמוד או תקשורת באחת מהמכללות שמציעות מסלולים מאוד מעניינים בתחום. או שתשקלי ללמוד תקשורת חזותי, שם זה החלק היצירתי יותר של הגרפיקה וכו'.
לימודי תקשורת חזותית או תקשורת בשילוב עם תואר הם מצוינים כי הם כוללים גם לימודים אקדמיים וגם לימודי מקצוע.
יש גם מסלולי הנדסאים בתחומים הללו, שהם טובים לא פחות ממסלולי התואר האקדמי בכל עניין מציאת התעסוקה לאחר תום הלימודים.
לימודים מקצועיים
שלום נעם, צעירים רבים מתלבטים מה ללמוד בגלל הרצון ללמוד משהו שמתאים לכישורים שלהם אך עם זאת יספק להם עבודה טובה עם שכר גבוה. תחום התקשורת אותו את אוהבת הוא רחב מאוד ורבים לומדים אותו היום. אך בגלל ההיצע הגדול הייתי ממליצה לך לעשות קורס מקצועי באחד ממקצועות התקשורת, קורס שיווק באינטרנט או קורס עיצוב גרפי. כל אחד ממקצועות הנ"ל הוא מעולם התקשורת הרחב אך מתמקד בנושא מאוד ספציפי. קורסים מקצועיים נלמדים במספר מוסדות בארץ, סטודיו B6, קווים, האקריו ועוד. אשמח לענות על שאלות נוספות, נגה.