הי. אני אקדמאית בניהול ותקשורת מטעם האוניברסיטה הפתוחה ואני עובדת בעבודה בה אני מאז היותי סטודנטית ואני מרגישה שאין לי ביטוי לכישוריי ,אין לי לאן להתקדם וכמובן שכר נמוך.לאחרונה למדתי קורס חשבי שכר בכירים עם תעודה של לשכת רואי חשבון אך קשה לי למצוא בזה עבודה בגלל הניסיון שדורשים. לאחרונה הרגשתי שמעניין אותי להתעסק בתחום המשפטים בגלל שנראה כאילו בטוח יש בזה עבודה וגם מכיוון שאני מגלה יותר ויותר כמה התחום הזה נדרש בכל תחומי החיים ולעיתים שאני מוצאת את עצמי מדברת ומתבטאת ואנשים שואלים אותי אם אני עורכת דין... אני קצת חוששת כי אני נשואה +2 ואני לא יודעת אם 3 שנות לימודים פעמיים/ שלוש בשבוע ושנת התמחות מסתדר עם הסטטוס שלי... חשבתי גם על קורס גישור לאקדמאים אבל אינני יודעת אם חייב תואר כלשהו או תואר במשפטים. אודה לעזרתכם...
ש
שני יונגר
משפטים יכול להיות רעיון פחות טוב
שלום שרון,
החיסרון הגדול של לימודי משפטים הוא שאין הבטחה לעבודה בסוף הלימודים ועוד יותר מכך לא מוטחת לך עבודה בשכר גבוה. העבודה מאוד תובענית (כמו כן הלימודים) והשאלה היא האם אמא לשניים תהיה מסוגלת לתת 100% לפחות לצורך התמחות ובשנים הראשונות במקצוע.
לגבי גישור, בעיקרון יש צורך במגשרים, אך לרוב מחפשים מגשרים מתחום המתמחות וידע מסוים. יש מכללות המבטיחות עבודה ראשונה. אפשר לשקול זאת.
אני מציעה שתעשי עוד מאמץ למצוא עבודה בתחום חשבי השכר ואולי תשקלי אם את אוהבת את התחום ללמוד הנהלת חשבונות. גם אפשר למצוא עבודה ללא ניסיון ומשם להתפתח גם לחשבי שכר וגם יש עבודות המתאימות הרבה יותר לאימהות.