שלום! יש לי לבטים בעיקר בין 2 מקצועות - ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת. אני נמשך לתחומים הללו בגלל האהבה שיש לי לילדים והערכיות שבטיפול ועזרה, ובכלל מקצועות הרפואה והבריאות מעניינים אותי. הלבטים שיש לי הם כאלו: 1. קרובת משפחה אמרה לי מכמה מקורות (חברות וכדו') שאנשים מעדיפים ללכת על קלינאות תקשורת מאשר ריפוי בעיסוק, אני מנחש בגלל תנאי התעסוקה ומקומות תעסוקה/שכר/החשיבות הרבה יותר והקריטיות שיש בבעיות דיבור על פני בעיות שמתמודדים מרפאים בעיסוק. האם זה נכון? האם לתחום קל"ת יש יתרונות על רפ"ב בארץ? אם כן, במה? 2. מכיוון ש - 2 המקצועות הללו הולכים בד"כ ביחד, אני מרשה לעצמי לשאול: מהו המקום הוותיק והמנוסה ביותר בארץ ב - 2 התחומים הללו? 3. האם זה נכון שגברים מצליחים/מרוויחים בתחום הזה יותר מנשים? (שמועה, וספציפית בתחומים האלו). 4. באיזה תחום יש יותר תעסוקה, ותעסוקה הולמת? זאת אומרת, איפה הכי "בטוח" להשקיע אם אני רוצה ראש שקט?
ש
שני יונגר
קלינאות תקשורת או ריפוי בעיסוק
שלום שלומי,
קשה לומר שיש עדיפות לאחד על פני האחר מבחינת ביקוש. כי כל תחום עונה על צרכים שונים בהחלט. לכן ההשוואה פה היא מעט בעייתית. מה שכן, חשוב שתדע, כי העבודה בכל אחד מהתחומים היא לא בהכרח עם ילדים, אז חבל לסגור את האופציות האחרות מראש. מה שכן יכול להיות קריטי לבחירה באחד משני המקצועות הוא עניין המגע שקיים בריפוי בעיסוק שאינו קיים בהכרח (ובוודאי לא באותה המשמעות) בקלינאות תקשורת.
לגבי המקום הוותיק המנוסה ביותר בארץ, כל בתי הספר למקצועות הפרא רפואיים החלו את דרכם בתוך האוניברסיטאות ובשיתוף עם בתי החולים. כך שהכל תלוי בהצלחתך להתקבל לאחד מהמסלולים.
לגבי השכר של גברים ונשים, לצערי עובדה זו נכונה לכל מקצוע. אני לא בטחה שהם מצליחים יותר באופן כללי אך כשכירים, בכלל גברים מרווחים יותר מנשים גם היום בשנת 2013. לגבי שאלתך האחרונה, אני לא יכולה לענות לך על השאלה הזו, יש כאם גם עניין של מוסר עבודה, כישרון ויכולות אחרות הנדרשות להצלחה במקצוע.