שלום וברכה יש לי ב.אד בחינוך ואני רוצה מאדדדדד לעשות הסבה וממש לא מוצאת את עצמי מכיוון ש: 1.אני מעדיפה מקצוע שנתן ל"השתמש" בתואר שכבר יש לי ושיחסוך לי זמן וכסף של לימודים ולא הכל ילך לפח... 2. אני רוצה מקצוע שאהנה בו :זאת אומרת לא כמו ההוראה שחשבתי שהיא בשבילי ובפועל היא מתישה אותי ומאד לא מתגמלת 3.תחום המיחשוב והתחום הטכני לא מדבר אלי -אני רוצה עבודה עם אנשים מענינת ,שדורשת יצירתיות הבנה עמוקה וכשורים חברתיים 4.מענין אותי גם לשמוע מה יעצת לפלונית וכל מי ששאל כמוה תודה רבה מראש מחכה בדחיפות לתשובתך
ש
שני יונגר
הסבה מקצועית
שלום רחלי,
לצערי התשובות לשאלות שלך קיימות רק אצלך. אולי תתנחמי אם אומר לך שרבים מאוד נמצאים באותה הסיטואציה כמוך. רק שייתכן ותצטרכי לוותר על הסתמכות על התואר הראשון שלך לטובת שינוי קריירה ולהסתפק בעובדה שאת אקדמאית ואת זה לא ייקחו ממך גם אם תלמדי ללימודי תעודה שאינם דורשים תואר אקדמי כדי לסיימם.
אולי דווקא כדאי שתשקלי להרחיב את הלימודים שלך לתחומים טיפוליים או אבחוניים. זאת אומרת, אם אינך רוצה לשנות את הכיוון בצורה קיצונית ולהישאר בסביבה של עבודה במסגרת מערכת החינוך.
כדאי מאוד שתערכי לעמך רשימה קצת יותר מדויקת של תחומי עניין או של מקצועות או תפקידים שהיית רוצה למלא. ואז קל יותר יהיה לסייע. כי מאוד קשה לומר לאדם במעמד הפורום מה גם יעניין אותו וגם יסב לו אושר. התשובות לשאלות הללו נמצאות אצל כל אחד ואחת מאיתנו, ולעיתים לוקח שנים רבות עד שמגיעים לתשובה.