שלום. אני כבר המון זמן מנסה למצוא לעצמי כיוון ולא מצליח. סיימתי שירות קבע של שנה בצה"ל ועשיתי פסיכומטרי. המקצוע שאני באמת רוצה ללמוד הוא ערבית כי אני מאד אוהב את התחום, אבל אני חושש מאד מההיצע התעסוקתי בתחום. מורה לערבית אני לא רוצה להיות. עבודה במשרדים ממשלתיים זו אופציה טובה, אך ההיצע נמוך לדעתי וישנו סיכון שאם לבסוף לא אתקבל לשירות ארוך טווח באחד המוסדות- אצא ממנו בידיים ריקות ואצטרך לחפש עבודה חדשה בתחום שקשה למצוא בו עבודה. בנוגע למקצועות ריאליים, הפסיכומטרי שלי לא מאפשר לי קבלה אליהם וכן יש לי סלידה מכל מה שנוגע ללימודי מתמטיקה. לא יודע מה ללמוד =/
ש
שני יונגר
לימודי מזרח תיכון וערבית
שלום יוני,
אני מאוד ממליצה שתלמד ראשית את השפה ותתמקצע בה ברמה המדוברת. תוכל למצוא עבודה זוטרה בתחום כמאזין או מתרגם במסגרות המתאימות. במקביל הרשם ללימודי מזרח תיכון וערבית וקח בחשבון מראש כי תואר שני הוא חובה למי שרוצה להתקדם ולהצליח בתחום.
כיום קשה למצוא עבודה כמעט בכל תחום, לכן אם תהיה טוב במה שתלמד ובמה שתעשה אז תצליח בכל מקרה.
תודה רבה, כמה שאלות:
יש לציין שיש לי רקע מצויין מהצבא בערבית, ובעיקר הספרותית. האם עדיין את סבורה שעליי ללמוד דווקא את המדוברת? אם כן, כיצד כדאי לעשות זאת? כשאת אומרת "במסגרות מתאימות" האם את מתכוונת למשרדים ממשלתיים? (רק אציין שאינני מתכוון לחזור בעתיד לעבודה בצה"ל) דיברת על "תפקיד זוטר", אך האם בעתיד אוכל להתקדם לתפקידים בכירים יותר בתחום הזה? עד כה חשבתי לעשות תואר במסלול "ערבית מורחב" בבר אילן. האם עדיף לשלב עם זה לימודי מזרח תיכון? ללימודי מזרח תיכון יש חשיבות רבה יותר בכל הנוגע למציאת עבודה בעתיד, או שגם תואר בערבית יביא לאותן תוצאות? מודה לך מאד על העזרה!