שלום, אני לקראת לימודי תואר ראשון ומתלבטת בין כמה מקצועות, מצד אחד חינוך והוראה בבית ספר יסודי מושך אותי ומעניין אותי מבחינת להשפיע ולעצב את דור העתיד ( יותר מבחינת חינוך ולאו דווקא מורה של מקצוע), מצד שני נחשפתי גם ללימודי קלינאות תקשורת/ריפוי בעיסוק בדגש על טיפול בילדים.
באידיאל הייתי רוצה לשלב בין שני התחומים (למשל חינוך וקלינאות תקשורת או חינוך וריפוי בעיסוק) אבל להבנתי האופציה השנייה היא תואר חד חוגי.
האם יש תואר שמשלב בין שני התחומים? במידה ולא אם אני רוצה להתחיל בתואר בחינוך ולאחר מכן קלינאות תקשורת ולעסוק בשניהם האם זה אפשרי? ומה הסדר הנכון (קודם חינוך או קודם קלינאות תקשורת)?
שקלתי גם לימודי פסיכולוגיה אבל הבנתי שהקבלה לתואר שני היא כמעט בלתי אפשרית ומתסכלת, האם הדבר נכון גם לפסיכולוגיה התפתחותית?
תודה מראש על המענה (:
ד
דניאל
קלינאות תקשורת או חינוך?
היי השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך - באיזה סוג של עבודה את רואה את עצמך? האם את רואה את עצמך עומדת מול כיתה ומעבירה שיעורים או האם את מעדיפה עבודה פרטנית וקידום אישי של כל ילד?
לגבי השילוב בין התארים: אין תואר שמשלב את שניהם. אבל: אם את עושה תואר ראשון בחינוך, כדי להיות קלינאית תקשורת/מרפאה בעיסוק תצטרכי לעשות תואר ראשון נוסף, שכן על מנת לעסוק במקצועות הבריאות הנ"ל את חייבת להיות בעלת תואר ראשון בתחום. לעומת זאת, בהוראה אינך חייבת תואר ראשון, ומספיקה גם תעודת הוראה אותה תוכלי להוציא לאחר התואר הראשון.
אבל שוב, השאלה הראשונה היא הרלוונטית כמובן.
ש
שני יונגר
מה ללמוד קודם לתואר ראשון
שלום ליטל,
אם את יכולה להתקבל קודם ללימודי קלינאות תקשורת ורק לאחר מכן ללמוד חינוך מבחינת השימוש בזמן שלך בייעולות זה המסלול העדיף.
הסיבה לכך היא: תואר ראשון בחינוך והוראה לוקח 4 שנים כולל הסטאז' לתעודת ההוראה. ותואר נוסף בקלינאות תקשורת לוקח עוד 3 שנים. למרות שלמדת כבר לתואר ראשון בחינוך, תתבשי ללמוד לתואר ראשון מלא בקלנאות תקשורת כדי להיות בעלת שתי התעודות הרצויות.
האפשרות במסלול ההפוך עובדת כך: תואר ראשון בקלינאות תקשורת אורך 3 שנים והסבת אקדמאים לתעודת הוראה אורכת כ-3-4 סמסטרים ( כלומר שנה עש שנה וחצי). כאן משך הזמן לסיום שתי התעודות קצר משמעותית מהאופציה הראשונה. וגם במקביל למסלול הלימודים להסבת אקדמאים להוראה ניתן לעבוד במשרה כמעט מלאה.
לגבי פסיכולוגיה, לתואר שנ מאוד קשה להתקבל כמעט לכל המסלולים. בוודאי הדבר נכון גם לפסיכולוגיה התפתחותי.