אני כרגע אחרי צבא, ומתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר 2014.
יש לי ממוצע בגרות גבוה יחסית (109 לפי תל אביב), וקיבלתי בפסיכומטרי 642. ההתלבטות שלי היא בין כלכלה ומחשבים, ואולי אפילו שילוב בין שניהם בתל אביב. לכלכלה ביחד עם שילובים אחרים (כמו ניהול או חשבונאות) אני יכול להתקבל בכל מקום שאני רוצה או שוקל, בעוד שמחשבים אני יכול רק בבר אילן (מהאוניברסיטאות הרלוונטיות עבורי) בהסתמך על הציונים שרשמתי.
הבעיה היא שקשה לי מאוד להכריע ולדעת במה אני באמת רוצה לעסוק. בכל תחום אני מוצא יתרונות, אך גם חסרונות ואפילו חסרונות די משמעותיים. שמעתי על מכוני ייעוץ שיכולים לעזור בדברים האלה, אך הייתי מעדיף לשמוע עצה של אדם ספציפי עם ניסיון כדי לדעת כיצד להכריע. אודה לעזרתכם- איך ניתן לבחור כמו שצריך?
ש
שני יונגר
תואר דו חוגי בכלכלה ומחשבים
שלום עופר,
כשמדובר בכלכלה ומחשבים, אני נוטה לומר כי אולי דו חוגי שבדרך כלל אני פחות ממליצה על מסלולים אלו, דווקא הפעם נשמע כמו מסלול מצוין.
בתואר דו חוגי בהחלט לומדים שני תארים במקביל, הוא מאוד קשה ומאוד עמוס, אך בהחלט התמורה בשילוב הזה היא גדולה. אנשי מחשבים המתמחים בתחומים כלכליים הם נכס עבור חברות רבות ובמיוחד כאלו העוסקות במחשוב עבור מערכות פיננסיות. לכן בתואר השני במנהל עסקים למשל פוגשים רבים מאנשי מחשבים אלו הצריכים את הידע הפיננסי והכלכלי להתמקצעות בתחומם.
יתרון במסלול דו חוגי הוא שתמיד אפשר לזנוח את אחד מהשניים לטוב התחום שבו מגלים עניין רב יותר. שקול זאת.