שלום, שמי דניה ואני כ - 15 שנה בתחום המחשוב (סיסטם, ניהול פרויקטים טכנולוגיים, ניהול אתרי אינטרנט ועוד.) את התואר הראשון עשיתי בכלל במדעי החברה והרוח. עתה אני בקרוב בת 45 ונותרו לי עוד כ - 15 שנות עבודה ובמקביל הגעתי לשחיקה חזקה אני מחפשת תחום עניין חדש אשר ייתן לי גם גירוי אינטלקטואלי וגם אפשרות ליישם אותו עם המחשב כאשר המחשב לא יהיה המרכז או הייעוד המרכזי בעבודתי.
חשבתי ללמוד ארכיאולוגיה או חקר ימי אם כתואר שני או בהתחלה בקורסים או אולי תחום אחר כאשר אחד הפרמטרים החזקים הוא היישום במציאות: מציאת עבודה ולא במשכורת התחלתית. אשמח לשמוע ייעוץ והארה בעניין.
תודה מראש, דניה
ש
שני יונגר
שינוי קריירה
שלום דניה,
ארכיאולוגיה או חקר ימי הם שני מקצועות שעל מנת לעסוק בהם יש ללמוד בהם לתואר ראשון. אם את מחפשת כסף, בארכיאולוגיה לא תמצאי אותו כי אין בו כסף וגם יש בו מעט מאוד עבודה.
לגבי חקר ימי, גם כאן כדי להיכנס לתחום יהיה עליך להתחיל בתואר ראשון בביולוגיה ימית ולהמשיך משם לתארים מתקדמים, הרי מחקר באופן כללי שמור לאקדמאים בעיקר ותואר שני הוא הכרחי שלם כך.
אני מבינה שאת נמצאת במקום של שחיקה ואין ספק שאחרי 15 שנים בתחום מסוים יש רצון לשנות כיוון. אם את מוכנה להתחיל מההתחלה אז את מוזמנת לנסות את שני התחומים הללו, אך אם את רוצה להתחיל משהו אחר ולא במשכורת של עבודה ראשונה, אולי כדאי שתשקלי ללמוד משהו אחר.
אולי כדאי שתשקלי ללמד את אחד או יותר מהתחומים בהם את עוסקת כבר שנים, או שתשקלי תחומים נוספים שמעניינים אותך. אשמח אם תעני לי או לעצמך בלבד על שתי השאלות הללו: האם יש משוה שאת חולמת עליו? ומה המחיר לחלום מבחינתך?