אני מתלבטת בין כלכלה וניהול עם התמחות בחשבונאות(שזה תואר בראיית חשבון) לבין מורה למתמטיקה...שניהם מקצועות ראליים ומעניינים אותי. ידוע לי כי ראיית חשבון בהרבה יותר איכותי ,..אך בהוראת מתמטיקה יהיה לי קל יותר למצוא עבודה באזור שלי זה משהו שתמיד צריכים ובנוסף למורים תנאים מעולים ושכר לא רע (הבנתי שזה מתחיל בסביבות ה 8/9,000) תמיד התלבטתי ביניהם במשך השנתיים האחרונות ... קיבלתי ציון בפסיכומטרי שאפשר לי להתקבל לשניהם והחלטתי ללכת על ראיית חשבון ובשבועיים האחרונים אני מתחילה להתלבט ומהדהד בראשי לימודי הוראת המתמטיקה .. אני מאוד מאוד מתלבטת .. וחייבת להחליט ביומיים הקרובים על מנת להירשם לשלם ולבנות מערכת בזמן.. אנא מכם תעזרו לי להחליטטטט!!!! מה אתם מציעים? אני בת 22, רווקה, גרה בבית שאן... ללמוד ראיית חשבון בעמק יזרעאל? או מורה למתמטיקה לעל יסודי באורנים???
ש
שני יונגר
ראיית חשבון או הוראת המתמטיקה
שלום מורן,
למנהלי הפורום הרבה יותר קל לתת עצה כאשר מדובר בשני מקצועות דומים או קרובים מבחינת האופי שלהם בסופו של דבר.
את מעוניינת שאומר לך אם ללמוד הוראה או ראיית חשבון, שכל אחד מהתחומים הללו מצריך סט כישורים שונה לחלוטין, ואינני יכולה לעשות זאת. כדאי מאוד שתעשי את הבדיקות הללו מול חברים ומכרים שלך. הם ידעו לסייע לך בצורה הטובה ביותר. אולי גם התנסית בעבור בלימוד בכיתה בבית ספר, מה שיכול לתת לך עוד חלק בשיקול מה לבחור ללמוד.
לכל תחום כמובן יש את היתרונות והחסרונות שלו, אך בסופו של דבר שני המקצועות יכולים להיות מעולים. לכן זה מאוד קשה לומר לך לבחור באחד מהשניים.