שלום לכולם, אני עובר בתקופה הכי קשה בחיים אני מתלבט בין ללמוד הנדסה אזרחית או רפואה כללית אני חושב הרבה ולא מוצא כיוון ושני התחומים קשים וטובים ותמיד אני שואל את עצמי מה אני רוצה ומה אוהב ומוצא שאני אוהב את שני התחומים לכן אני לא מצליח לבחור..מקווה שתעזרו לי ואהיה מודה לכם.. תודה רבה:)
ש
שני יונגר
הנדסה אזרחית או רפואה כללית
שלום סאלם,
יש הבדל משמעותי מבחינת הדרישה של כל תחום לימודים מבין השניים.
רפואה הוא תחום לימודים שיצריך ממך לפחות 7 שנות לימודים כדי להתחיל לעסוק במקצוע, ושם זה כמובן לא מסתיים כי תמיד ממשיכים ללמוד ברפואה. לכן, צריך לרצות את התחום בצורה מיוחדת, חייבם לחיות את זה, זהו לא תחום שמסתיים ב17:00 אחרי יום עבודה כשחוזרים הביתה.
לגבי לימודי הנדסה אזרחית, זהו מסלול לימודים מצוין שבסופו של דבר מציע דיי הרבה תעסוקה פוטנציאלית במספר תחומים, כשהעיקרי הוא בניין. ההשקעה היא של 4 או 5 שנים, תלוי בקצב הלימוד שלך, בין היתר. ולאחר מכן התעסוקה היא בשעות עבודה שנקבעות מול התפקיד ומקום עבודה. היא הרבה פחות טוטאלית מתחום הרפואה.
הנדסה אחי!
אני לגמרי מזדהה עם הדילמה, בסוף החלטתי הנדסה. תראה מה קורה היום בשוק בתחום הרפואה, כל השביתות והיחס שמקבלים. שעות של עבודה ללא שכר ראוי, מטופלים שמכניסים מכות פשוט לוקחים אותם כמובן מאליו...זה נורא ומי רוצה להיכנס לסביבת עבודה שכזו?! ועוד מסלול הלימודים המייגע שצריך לעבור בשביל זה?! מנגד, עולם ההנדסה, ועוד הנדסה אזרחית שאתה מציין, תחום חבל על הזמן, אני לומד הנדסת תוכנה וחברים מהנדסה אזרחית פשוט מתים על התחום. בקיצור, אם יש ספק, אז אין ספק, בוא תהייה מהנדס אחי.