שלום, אני בעלת תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך המיוחד, לא מצאתי עבודה במשרד חינוך, מעוניינת לשנות תחום, האם יש לכם הצעה? אני חושבת על כיוון ההייטק, תחומי הטיפול (בדרמה בבעלי חיים בתנועה...)מחפשת משהו שלא צריך הרבה אנגלית, יש לו עבודה ומשכורת מכובדת.. יש עיצות??
ש
שני יונגר
לאיזה כיוון ללכת?
שלום,
אם את חושבת על כיוון של עולם ההייטק, כדאי שתדעי כי השפה אותה מדברים בעולם הזה היא אנגלית. לעיתים בחלק מהחברות מדברים באנגלית גם ביום יום בעבודה עצמה בחברה. אם אנגלית היא עניין גדול מבחינתך, אז כדאי או שתשפרי אותה משמעותית או שתוותרי.
מדוע שלא תנסי לשנות כיוון בחינוך והוראה, האם רק החינוך המיוחד מבחינתך הוא האופציה היחידה? זה חבל מאוד כי יש כל כך הרבה דברים מעניינים שאפשר לעשות עם זמן כאשר עוסקים בהוראה.
לגבי תחומי טיפול כמו טיפול באמצעות בע"ח אלו לימודי תעודה שנלמדים במספר בתי ספר בארץ. אין צורך בתואר אקדמי לשם קבלה ללימודים הללו. העבודה לאחר סיום התואר היא כמעט בלעדית עבודה עצמאית.
לגבי לימודי דרמה תרפיה, תנאי הקבלה כוללים הרבה מאוד שעות תיאטרון או משחק, אם יש לך את הניסיון בתחום, תוכלי להתקבל ללימודים. לאחרים תוכלי לעבד או במסגרת הוסטלים או במסגרת בתי ספר, בתי חולים וכד' תלוי גם בך.
אני חושבת שאם את רוצה עבודה מסודרת, את צריכה לחזור ולשקול את עניין ההוראה, עם השנים ועם לימודים בתחום גם השכר שלך יעלה. התחומים האחרים דורשים הרבה עצמאות ואין בהם הבטחה כלכלית.