בבית ברל ראיתי שבלימודי ניהול מידע וידע ובלימודי ספרנות ומידענות אפשר לקבל הכרה לתואר ראשון במדעי החברה והרוח של האונברסיטה הפתוחה. לא כל כך הבנתי איך זה עובד. האם תוכלי להסביר לי?
ש
שני יונגר
השלמה מלימודי תעודה לתואר ראשון
שלום גאיה,
יש מסלולי לימוד לצורך תעודה אשר כחלק מהסכם בין מוסדות הלימוד ישנה הכרה בחלק מהקורסים הנלמדים לצורך תעודה שאפשר להמיר לקורסים המוכרים לתואר ראשון.
זה מאוד נפוץ למשל בכל הנוגע ללימודי טכנאי והנדסאים שיכולים להשלים את לימודיהם לתואר ראשון בהנדסה או במדעי החברה. כך קורה גם במקרה הזה. כלומר, אפשר לקבל הכרה אקדמית לקורסים שנלמדו לצורך תעודה, במסלולי לימודי ספציפיים.
הכרה בקורסים שנלמדו במסגרת עתודה
שלום רב, אני עתודאי לשעבר בהנדסת תוכנה בעמל ב, אני בתהליך של הכרה של לימודיי הקודמים במסגרת העתודה ע"י המכללה שבה כעת אני לומד (הבינתחומי). בעיקרון המכללה שבה אני לומד מכירה בקורסים שנלמדו במסגרת אקדמית במוסד מוכר, בקורסים שנלמדים לקראת תואר אקדמי שמוכר ע"י המל"ג. איני יודע אם לימודי העתודה שעשיתי ומסגרת הלימודים שבה למדתי מוכרת ע"י המל"ג, הייתי שמח לדעת אם יש מישהו שיודע ויש לו מידע בנושא זה והאם אוניברסיטאות מכירות ונותנות פטורים מקורסים שנלמדו במסגרת העתודה הטכנולוגית.