אני עולה לכיתה י"א ורוצה בעתיד להוציא תואר ראשון בפסיכולוגיה. חשבתי לעשות זאת במסגרת עתודה אקדמית של צה"ל. שמעתי וקראתי באתר של העתודה שזה ניתן, אני יודעת שזה כרוך בציון טוב בבחינה הפסיכומטרית אבל אני חושבת שאני יכולה לעמוד בדרישה. אבל אני לא בטוחה- האם כדאי לגשת ללימודי תואר כבר בסיום התיכון? או שזה מוקדם מדי? חשוב לי לציין כי אני מצליחה בלימודים ובינתיים עוברת את בחינות הבגרות בהצלחה.
ש
שני יונגר
עתודה אקדמית
שלום גיל,
היתרון הגדול של לימודים אקדמיים מיד עם סיום לימודי התיכון הוא בכישורי הלמידה. מכיוון שאת כבר מורגלת בלמידה ולימודים בכלל, ההשתלבות בלימודי התואר הראשון היא כמעט טבעית. מרבית הסטודנטים מגיעים ללימודי התואר הראשון כ4-6 שנים לאחר סיום לימודי התיכון והם חווים קשיים גדולים בגלל ירידה בכישורי הלמידה.
נקודה נוספת למחשבה היא, שהגיוס שלך בפועל יעשה בשלבים והשירות עצמו בצבא יהיה ארוך יותר. עם זאת, לאור מצב שוק העבודה בישראל, גיוס לצבא לפרק זמן ארוך עם אשפרות לאפיקי תעסוקה צבאיים בהמשך, הם לאו דווקא רעיון רע.
אם את מוכנה ללימודים אקדמיים ורוצה ליהנות מתואר ממומן על-ידי הצבא, וניסיון תעסוקתי בתחומי עניין רלוונטיים לתחום הלימודים שלך שיועילו לך בעתיד כאשר תצאי לשוק העבודה. אם בשביל אלה את מוכנה לדחות את השירות בצבא ולהאריך את השירות הצבאי שלאחריו, אז זה בהחלט שווה את ההשקעה.