אני בלבטים קשים לגבי הלימודים הקרבים. נרשמתי והתקבלתי כבר לפני חודשים רבים למדעי התזונה באונ' העברית ולפתע החלטתי שזה לא בשבילי, שזה לא מקצוע מתגמל ושייקח לי שנים רבות עד שאקבל סטאז' ורישיון לעסוק במקצוע שאני כבר לא כ"כ רוצה לעסוק בו. עכשיו אני מוצאת את עצמי בשלב מאוחר מאוד של ההרשמה מחפשת כיוון. הבעיה שלי זה שאני מתעניינת וגם טובה בהרבה דברים מאוד שונים אחד מהשני ואני מתבלבלת מכל האפשרויות שקיימות. חשוב לי משהו דינמי, שאני אוכל להתפתח ושיאתגר אותי, עבודה עם אנשים, ויש לי זיקה לטכנולוגיה.
מצאתי את התואר BA בטכנולוגיות למידה בHIT המכון הטכנולוגי חולון. אהבתי בו שהוא מאוד מגוון, לומדים נושאים שונים מעולם התיכנות, גרפיקה, עיצוב ממשקים, פיתוח אפליקציות, קצת על אנשים ופסיכולוגיה, ורוכשים ניסיון. החשש שלי הוא שאני לא מכירה את המוסד הזה, לא יודעת עד כמה הלימודים יהיו מקצועיים וברמה שאני מצפה במיוחד כיוון שנוגעים קצת בכל דבר ואינני יודעת עד כמה לעומק.
משם הגעתי לתחום התקשורת, חשבתי על שילוב דו חוגי של תקשורת ופסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, שני נושאים שמעניינים אותי מאד, וראיתי שהתחילו גם באוניברסיטאות להוסיף קורסים שנוגעים לניו מדיה- כל העניין של תקשורת דיגיטלית ואינטרנט. יש לציין שבתקשורת מה שיותר התחברתי אליו הם תחומי השיווק באינטרנט, פירסום. חשבתי שאולי מתואר כזה אוכל להמשיך אח"כ לתחום טכנולוגי יותר אם אחפוץ בכך, או שבכלל אוהב יותר את הפסיכולוגיה וארצה להמשיך בתחום. הוא פשוט די רחב ואפשר להמשיך לכיוונים שונים ממנו. החשש שלי זה שלטווח הקצר יותר של אחרי התואר אשאר די באוויר כי גם בתקשורת וגם בפסיכולוגיה תואר ראשון לא נותן המון על פי עדויות מהאינטרנט.
מצאתי גם לימודי מידע בבר אילן, בהתמחות טכנולוגיות אינטרנט. אני לא כל כך יודעת מה עושים עם תואר כזה אבל זה נראה לי איזשהו שילוב של שתי האפשרויות הראשונות שנתתי, אם אני לא טועה? מצד שני אולי זו יכולה להיות אופציה לתואר שני לאחר תואר בתקשורת.
כמו שאת רואה אני מאוד מבולבלת, נקרעת בין הפרטיקה בלימודים במכללה לבין הרמה האקדמית הגבוהה באוניברסיטה, כל הזמן אני רגע אחד מחפשת הצעות עבודה בתחום, מפחדת ללמוד 3 שנים ואחרי זה לתלות את התעודה על הקיר וזה הכל, ורגע אחרי אומרת לעצמי שזה רק תואר ראשון ולכולם לוקח זמן להסתדר אחרי., וחוזר חלילה. הייתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות לדעתך עם פסיכולוגיה+תקשורת, מה דעתך על התואר של טכנולוגיות למידה ומה עדיף לי בהתחשב במה שאמרתי שאני מחפשת בתחילת ההודעה.
סליחה על האורך במילים ותודה רבה מראש, ראיתי שאנשים מקבלים כאן עצות ממש טובות ומכאן נהרצון לכלול את כל הפרטים בשאלה שלי. שבת שלום!
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים מתאים
שלום ענבר,
המטרה של תואר BA בטכנולוגיות למידה היא בסופו של דבר לעסוק בהוראה. אם התחום מתאים לך, אז סביר להניח שתוכלי למצוא במסלול בהוראה הרבה מאוד אתגרים. באופן כללי עולם החינוך וההוראה מאפשר התפתחויות מעניינות ורבות מאוד למוכשרים בו.
התואר בפסיכולוגיה ותקשורת, הוא למעשה תואר דיי כללי. את בהחלט תהיי חייבת להמשיך ללימודים נוספים על-מנת למצוא עבודה טובה באחד משני התחומים.
לימודי מידע או בשמם הנפוץ יותר "מידענות" מכשירים את הבוגרים לעיסוק בכל הנוגע למידענות ולשימור מידע בארגונים. זהו תחום שלרוב מקובל ללמוד אותו לתואר שני ולרוב מצריך תואר שני כדי למצוא עבודה טובה. כדאי מאוד שתהיה התמחות כלשהי שנלווית ללימודי התואר כדי להצליח למצוא תעסוקה איכותית. מצורף קישור על הלימודים בנושא.
כאשר מחפשים מסלול לימודים, קשה מאוד להסיק משמם של התארים ומן התחומים הכללים אותם הם מייצגים בדרך כלל מה תוכלי לעשות עם התואר כשתסיימי ללמוד. לכן, חשבי בצורה הפרקטית מבחינת המקצוע אותו תקבלי בזכות הלימודים. אני מאוד מאמינה בלימודים לתחום מקצועי ברור ולא לימודים כללים. מקצועות כמו: הוראה, עבודה סוציאלית, הנדסה וכד' נותנים לך בסיס מקצועי ברור. ממנו תוכלי לפנות לאיזה כיוון שתחליטי בעתיד. חשבי על כך ושמח לסייע בהתלבטויות נוספות.